Ανακήρυξη του 2017 ως έτους της Δωδεκανήσου

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ

«Ανακήρυξη του 2017 ως έτους της Δωδεκανήσου»

Η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς συμμετείχε την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017 στην ειδική συνεδρίαση της Βουλής για τη Δωδεκάνησο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κου Προκόπη Παυλόπουλου, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Δωδεκανήσου και μεγάλου πλήθους Δωδεκανησίων της παροικίας μας. Ήταν ιδιαίτερα σημαντική για τη Δωδεκάνησο η εν λόγω συνεδρίαση, διότι η λήψη της απόφασης ανακήρυξης του έτους 2017, ως έτους της Δωδεκανήσου, γεννά βάσιμες προσδοκίες για τις προοπτικές ανάπτυξης, αλλά και για την αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων της περιοχής.

 Κοινή πεποίθηση των Δωδεκανησίων της παροικίας μας είναι  ότι ο φετινός εορτασμός της επετείου της Ενσωμάτωσης, θα πρέπει να έχει δύο βασικούς στόχους:

  • Έμπρακτη εξωστρέφεια με εκστρατεία ενημέρωσης για την ιστορία της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και
  • Εκδηλώσεις στα νησιά της Δωδεκανήσου με παράλληλο σκοπό την βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης των κατοίκων.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία των όποιων εκδηλώσεων πραγματοποιηθούν κατά την φετινή επέτειο αποτελεί η αρμονική συνεργασία  όλων:  Περιφέρεια Ν. Αιγαίου,  Δήμοι της Δωδεκανήσου, Ομοσπονδίες Δωδεκανησιακών Συλλόγων Αττικής, Ρόδου, Αμερικής καθώς και λοιποί Δωδεκανησιακοί φορείς και σύλλογοι εσωτερικού και εξωτερικού, σύμφωνα με τον γενικό συντονισμό της Βουλής των Ελλήνων.

Θερμότατες ευχαριστίες αξίζουν σε όλους τους συμπατριώτες της παροικίας μας, που σε μια δύσκολη μέρα για την Αθήνα, με απεργίες και σε ώρα εργάσιμη, κατέκλυσαν κυριολεκτικά τη Βουλή, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά την αγάπη τους για την ιδιαίτερη πατρίδα. Ιδιαίτερα, πρέπει να απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες τις κοπέλες με τις παραδοσιακές φορεσιές των νησιών μας, που κόσμησαν με μοναδικό τρόπο την όλη εκδήλωση.

                                       Το ΔΣ της Ομοσπονδίας

Πηγή> Ο.Δ.Σ. Α-Π /Δ.Τ. :1-3-2017

Advertisements

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Οι συνεργάτες μας, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.