Συνάντηση Σ.Π. της Π.Ε. Καρπάθου-Κάσου με πρεσβεία Βασιλείου Μαρόκου για θέματα πολιτισμού

Κάρπαθος :  2-03-2017

presbeia_marokou_2017_1Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017 στην Αθήνα, σε  εξαιρετικά φιλικό κλίμα, διερευνητική συνάντηση του Συμβούλου Πολιτισμού της Π.Ε. Καρπάθου – Κάσου κ. Γιώργου Νικ. Τσαμπανάκη και της Συμβούλου σε θέματα Πολιτισμού της Πρεσβείας του Βασιλείου του Μαρόκου στην Αθήνα κ. Aicha Sinaceur. Κατά τη συνάντηση, που ορίστηκε μετά την αποδοχή σχετικού αιτήματος το οποίο υπεβλήθη από τον κ. Τσαμπανάκη με σύμφωνη γνώμη του Επάρχου Καρπάθου-Κάσου κ. Γιάννη Γεωρ. Μηνατσή, εξετάστηκε η δυνατότητα συμμετοχής μουσικής αντιπροσωπίας του Μαρόκου, που θα περιλαμβάνει το παλαιότατο έγχορδο μουσικό όργανο rabab, στην 9η Συνάντηση Λύρας και Οργάνων με δοξάρι η οποία πρόκειται να διοργανωθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο στην Κάσο με τη συνεργασία της rabab_moroccoΠεριφερειακής Ενότητας Καρπάθου-Κάσου και του Δήμου του νησιού. Η κ. Sinaceur, ζήτησε να πληροφορηθεί όλα όσα σχετίζονται με το θεσμό και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη συμμετοχή Μαροκινών μουσικών στη Συνάντηση της Κάσου.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα πρόκειται να καταρτιστεί εμπεριστατωμένη ενημερωτική αναφορά που θα διαβιβαστεί αρμοδίως στο Υπουργείο Πολιτισμού του Βασιλείου του Μαρόκου με την οποία θα ζητείται η ανταπόκριση στο υποβληθέν αίτημα. Ελπίζουμε ότι με τις συντονισμένες προσπάθειες που καταβάλλονται θα καταφέρουμε να δούμε το προσεχές φθινόπωρο και Μαροκινούς μουσικούς στο ακριτικό μας νησί.

Πηγή>Π.Ε. Καρπάθου-Κάσου/ Δ.Τ. 2-3-2017

Advertisements

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Ανταποκρίσεις από την Κάρπαθο, Ιστορικά - Λαογραφικά Θέματα, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.