Η 70η επέτειος της Ενσωμάτωσης στην Κάσο

Κάσος, 8-3-2017

Με ομιλίες και εορταστικές εκδηλώσεις σε σχολεία για την ιστορική σημασία της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα γιορτάστηκε φέτος στην Κάσο η 70η επέτειος της 7ης Μαρτίου 1948.

Την Τρίτη 7 Μαρτίου το πρωί πραγματοποιήθηκε επίσημη δοξολογία τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, παρουσία του κλήρου, της  Δημάρχου κ. Μαίρης Σορώτου-Τσανάκη, μελών Δ.Σ., τοπικών αστυνομικών αρχών, των σχολείων και του λαού.

Η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας έγινε από την προϊσταμένη του Ν.Γ. Φρυ- Αρβανιτοχωρίου κ. Ανθούλα Μάλτσιου.

Στη συνέχεια έγινε το επίσημο ξεπροβόδισμα της Ελληνικής Σημαίας, ακολούθησε ειδική επιμνημόσυνη δέηση, ρήψη στεφάνου στη θάλασσα για τους Κασιώτες που χάθηκαν στον πόλεμο και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων από τις Αρχές, τους Συλλόγους και τα σχολεία.

Μετά την τήρηση ενός λεπτού σιγής και τον  Εθνικό Ύμνο πραγματοποιήθηκε παρέλαση των μαθητών.

Τέλος ο εορτασμός της 70ης Επετείου της Ενσωμάτωσης έκλεισε με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από την μουσικοχορευτική ομάδα του Γυμνασίου και Λ/Τ της Κάσου στην πλατεία Παπαδάκη.

Φωτογραφίες: Νικολέτα Σοφίλα-Ιερομονάχου

 

 

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Ανταποκρίσεις από την Κάσο, Ιστορικά - Λαογραφικά Θέματα, Οι συνεργάτες μας, Πρόλογος, Πολιτιστικές εκδηλώσεις, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.