Αφιέρωμα: «70 χρόνια από την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα» στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών -VIDEO

Παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών, αλλά και απλών συμπατριωτών και φίλων της Δωδεκανήσου, η Πολιτιστική ομάδα «Αρχιπέλαγος» πραγματοποίησε  χθες βράδυ ένα αφιέρωμα για τα 70 χρόνια από την Ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στον Εθνικό κορμό με την Ελλάδα.
Το αφιέρωμα αυτό ήταν πραγματικά μια πλήρης και σοβαρή εργασία βασισμένη σε ιστορικά αρχεία, όμως και προσωπικές συνεντεύξεις – αφηγήσεις πολιτικών, στρατιωτικών αλλά και απλών πολιτών που σημάδεψαν τα γεγονότα της εποχής εκείνης. Ένα πλήρες ντοκιμαντέρ.
Την όμορφη εκδήλωση πλαισίωσαν κορίτσια από τα 14 νησιά μας, τα οποία φορούσαν τις τοπικές παραδοσιακές τους ενδυμασίες.
Για πρώτη φορά, ακούστηκε από την μπάντα του Ναυτικού ο Ύμνος της Δωδεκανήσου, υπό τη διεύθυνση του Πλωράρχη Γιώργου Τσιλιμπάρη.
Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η ομάδα «Αρχιπέλαγος» με συντονιστή τον Νίκο Παπαδόπουλο και τη συνεργάτιδά του Ευδοκία Βουβάλη, στους οποίους αξίζουν συγχαρητήρια.

Ο Ύμνος των Δωδεκανήσων

Ιδιαίτερη συγκίνηση και περηφάνια δοκίμασαν οι παρευρεθέντες Δωδεκανήσιοι, όταν ανακοινώθηκε η ένταξη του «Ύμνου των Δωδεκανήσων» στο ρεπερτόριο της Μουσικής του Πολεμικού μας Ναυτικού.
Λεπτομέρειες για το πώς φτάσαμε, να παιχτεί για πρώτη φορά, χθες , θα παρακολουθήσετε στο σχετικό βίντεο, που επισυνάπτουμε.
Ευχαριστίες οφείλουμε την Ελληνική μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού μας, η οποία διασκεύασε και παρουσίασε τον «Δωδεκανησιακό Ύμνο». Ευχαριστίες και στη Φιλαρμονική Καλυθιών Ρόδου και τον Σέργιο Αϊβαζή, οι οποίοι παρείχαν το πρωτογενές υλικό και ιδιαίτερα τον μαέστρο κ. Μαλωΐνα.
Σύντομα, μόλις τακτοποιηθούν κάποια τυπικά θέματα, ο «Ύμνος των Δωδεκανήσων» θα παίζεται από όλες τις μπάντες των Ενόπλων Δυνάμεων.

https://www.facebook.com/arxipelagos.org/videos/pcb.1388240087908115/1388224567909667/?type=3&theater

Advertisements

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αναδημοσιεύσεις, Ιστορικά - Λαογραφικά Θέματα, Οι συνεργάτες μας, Πρόλογος, Πολιτιστικές εκδηλώσεις, Σύντομες Ειδήσεις, VIDEO. Bookmark the permalink.