Διερευνητική συνάντηση συνεργασίας Σ. Π. της Π.Ε. Καρπάθου – Κάσου με τον Πρεσβευτή της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Αθήνα

Κάρπαθος,  29-03-2017

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 στην Αθήνα, διερευνητική συνάντηση του Συμβούλου Πολιτισμού της Π.Ε. Καρπάθου – Κάσου κ. Γιώργου Νικ. Τσαμπανάκη με τον Πρεσβευτή της Αρμενικής Δημοκρατίας στην Αθήνα κ. Fadey Charchoghlyan. Κατά τη συνάντηση, που έλαβε χώρα μετά την αποδοχή σχετικού αιτήματος το οποίο υπεβλήθη από τον κ. Τσαμπανάκη με τη στήριξη του Επάρχου Καρπάθου – Κάσου κ. Γιάννη Γεωρ. Μηνατσή, εξετάστηκε η δυνατότητα συμμετοχής μουσικής αντιπροσωπίας της Αρμενίας, που θα περιλαμβάνει το έγχορδο μουσικό όργανο kamancha, στην 9η Συνάντηση Λύρας και Οργάνων με δοξάρι, η οποία πρόκειται να διοργανωθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο στην Κάσο με τη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Καρπάθου – Κάσου και του Δήμου του νησιού. Ο κ. Charchoghlyan, αφού ενημερώθηκε σχετικά με τη Συνάντηση, αντιμετώπισε με ενθουσιασμό την προοπτική της συμμετοχής Αρμενίων μουσικών στη Συνάντηση της Κάσου, εφόσον μάλιστα πρόσφατα υπεγράφη συμφωνία ευρείας πολιτισμικής και εκπαιδευτικής συνεργασίας μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών κ.κ. Νίκου Κοτζιά και Eduard Nalbandyan.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα πρόκειται να γίνουν οι επιβαλλόμενες επαφές μεταξύ του Αρμένιου Πρέσβη και του Υπουργείου Πολιτισμού της χώρας του με σκοπό την ικανοποίηση του υποβληθέντος αιτήματος. Αισιοδοξούμε ότι με τις προσπάθειες που καταβάλλονται θα γίνει εφικτό να παραβρεθούν το προσεχές φθινόπωρο και Αρμένιοι μουσικοί στη προσφιλή μας Κάσο.

Πηγή> Π.Ε. Καρπάθου-Κάσου/Δ.Τ. 29-3-2017

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Ανταποκρίσεις από την Κάρπαθο, Οι συνεργάτες μας, Πρόλογος, Πολιτιστικές εκδηλώσεις. Bookmark the permalink.