Δωρέα ενός εκατ. δολαρίων στο σχολείο της Κοινότητας Αγ. Δημητρίου ΗΠΑ από τον Ν. Ανδριώτη

Νίσυρος 28-4-2017

Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια διαβάσαμε στην Ελληνική ομογενειακή εφημερίδα της Νέας Υόρκης «Εθνικός Κήρυκας» για την μεγάλη δωρεά του Νισύριου Νίκου Ανδριώτη του ποσού του ενός εκατομμυρίου δολαρίων  στο σχολείο της Ελληνικής κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας. Τα χρήματα θα διατεθούν για την ανακαίνιση του Δημοτικού σχολείου της κοινότητας, το οποίο βρίσκεται επί της Οδού Αρχιεπισκόπου Ιακώβου, δίπλα από τον ναό των Αγίων Γεωργίου και Αικατερίνης. Η ανακαίνιση θα αλλάξει ριζικά τα δεδομένα, διότι θα δημιουργηθούν έντεκα αίθουσες διδασκαλίας (διπλάσιες από τις υπάρχουσες), και θα  δημιουργηθεί επίσης μεγάλος πολυχώρος, ο οποίος θα καλύπτει όλες τις ανάγκες του Δημοτικού σχολείου.

Η μεγάλη αυτή προσφορά του συμπατριώτη μας που στοχεύει στην ενδυνάμωση της μεγάλης προσπάθειας για τη διατήρηση του Ελληνισμού και της ελληνικής γλώσσας στην Αμερική, τον κατατάσσει στο πάνθεο τω μεγάλων ευεργετών της πατρίδας μας. Η μεγάλη αυτή προσφορά του Νίκου Ανδριώτη αποδεικνύει με έμπρακτο τρόπο την πίστη του στον ελληνισμό, αποδεικνύει μια στάση ζωής που δίνει πραγματικό νόημα στην έννοια της κοινωνικής ύπαρξης σε αντίθεη με την αφηρημένη ατομικότητα.

Ο Νίκος Ανδριώτης ξεκίνησε από τη Νίσυρο μικρό παιδί στα δύσκολα χρόνια της φτώχειας και της ανέχειας της δεκαετίας του  ‘50 και έφθασε στην Αμερική για να χτίσει τη ζωή του. Η ζωή του υπήρξε γεμάτη αγώνα και δημιουργία.  Έχοντας πάντα μέσα στην καρδιά του την Ελλάδα και την Νίσυρο υπηρέτησε και υπηρετεί με πάθος την ελληνική κοινότητα και τους Νισύρικους συλλόγους ενώ παράλληλα δούλευε σε όλες τις δουλειές από σερβιτόρος και υπάλληλος σε ασανσέρ ουρανοξύστη, μέχρι ιδιοκτήτης εστιατορίων και κτηματομεσίτης. Ο Νίκος Ανδριώτης είναι ο ιδρυτής του μοναδικού ελληνοαμερικανικού Γυμνασίου-Λυκείου στις ΗΠΑ, στο σχολείο της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια που λειτουργεί από το 1979.

Η Νίσυρος αισθάνεται τιμή και υπερηφάνεια για τον Άνθρωπο, τον Έλληνα, τον Νισύριο, Νίκο Ανδριώτη. Αποτελεί τρανό παράδειγμα προσφοράς και υπόδειγμα προς μίμηση.

Χριστοφής Ι. Κορωναίος

Δήμαρχος Νισυρίων

Πηγή> Δήμος Νισύρου/Δ.Τ.

Advertisements

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Αναδημοσιεύσεις, Οι συνεργάτες μας, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.