Συνάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Την Τετάρτη 4/5, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας κ. Γιάννης Φραγκούλης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων κ. Πασχάλη Συρίγο πραγματοποίησε ενημερωτική συνάντηση με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, συμπατριώτη μας κ. Νεκτάριο Σαντορινιό.

Εκτός από την ενημέρωση στα τρέχοντα θέματα της παροικίας και στα προβλήματα των νησιών μας, που επηρεάζουν άμεσα τους απανταχού συμπατριώτες, έγινε μια ιδιαίτερη συζήτηση τόσο για την αεροπορική, όσο και για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας.

Συγκεκριμένα, για την αεροπορική σύνδεση των νησιών της Δωδεκανήσου, ο κ. Φραγκούλης επεσήμανε στον κ. Υφυπουργό, τρία βασικά προβλήματα:

  • Την έλλειψη ανταπόκρισης των επιβατών που ταξιδεύουν από Αθήνα προς Ρόδο με τελικό προορισμό ένα άλλο νησί της Δωδεκανήσου
  • Το υψηλότατο κόστος εισιτηρίου ενδοΔωδεκανησιακής επιδοτούμενης γραμμής, ενδεικτικό το παράδειγμα κόστους 95 ευρώ εισιτηρίου Ρόδου – Κάσου
  • Την αποθάρρυνση τουριστών, που φτάνουν με τσάρτερ στη Ρόδο, σταθερά κάθε Τετάρτη και Κυριακή μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες, από το να επιλέξουν προορισμό των διακοπών τους ένα άλλο νησί της Δωδεκανήσου, λόγω έλλειψης ανταπόκρισης – υποχρεώνονται σε διανυκτέρευση –  και υψηλότατου κόστους εισιτηρίου

Για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, αναμένεται από το Υπουργείο Ναυτιλίας, μια συνολική πρόταση που θα περιλαμβάνει συνδυασμό γραμμών «κορμού», που θα συνδέουν τον Πειραιά με μεγάλα νησιά και στη συνέχεια με τοπικές γραμμές, άμεσης κατά το δυνατό ανταπόκρισης, προς τα λοιπά νησιά.

Μετά τη συνάντηση, υπήρξε μια αίσθηση ικανοποίησης από όλους τους παρευρισκόμενους και κρίθηκε αναγκαίο να υπάρξει η ανάλογη συνέχεια.

          Το ΔΣ της Ομοσπονδίας

Πηγή> Ο.Δ.Σ. Α-Π/ Δ.Τ.

Advertisements

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Οι συνεργάτες μας, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.