Εκδήλωση μνήμης Δωδεκανησιακών φορέων για τον αγωνιστή Μιχ. Εμμ. Κουτλάκη στις 5-6-2017

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση των φορέων στην Κηφισιά

Κάρπαθος,  26-05-2017

«Πραγματοποιήθηκε γόνιμη συνάντηση εκπροσώπων πατριωτικών φορέων με σκοπό την ρύθμιση των θεμάτων που άπτονται της συμμετοχής της Δωδεκανησιακής παροικίας της Αττικής στις φετινές εκδηλώσεις μνήμης για τη μάχη στην Αγία Τριάδα Καλοσκοπής (Κουκουβίστας) Φωκίδας (Ιανουάριος 1944), στην οποία συμμετείχε και ο εκ Κάσου πεσών συμπατριώτης μας Μιχάλης Εμμ. Κουτλάκης»

Την Τετάρτη 24 Μαΐου ε.έ. πραγματοποιήθηκε στη δροσερή Κηφισιά συνάντηση εκπροσώπων των Δωδεκανησιακών φορέων που θα συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες από τον Δήμο Δελφών για την Δευτέρα 5 Ιουνίου ε.έ. εκδηλώσεις μνήμης οι οποίες αφορούν τη μάχη που έδωσαν στις 5 Ιανουαρίου 1944 δυνάμεις ανταρτών του Ε.Λ.Α.Σ. με τα Γερμανικά κατοχικά στρατεύματα. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι μεταξύ των πεσόντων ανταρτών ήταν και ο πολύκλαυστος νέος Κασιώτης αγωνιστής Μιχάλης Εμμ. Κουτλάκης.

Φέτος κλείνουν τριάντα ακριβώς χρόνια από τότε που μέσα από χίλιες περιπέτειες εντοπίστηκε ο τάφος του και ο Έπαρχος Καρπάθου – Κάσου κ. Γιάννης Γεωρ. Μηνατσής θεώρησε σκόπιμο να διοργανωθεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής μας Ενότητας προσκυνηματική επίσκεψη  κατά την  ημέρα της επετείου της μάχης στον τόπο διεξαγωγής της, ώστε να απονεμηθεί απ’ όλους τους Δωδεκανήσιους η αρμόζουσα τιμή στους 33 θυσιασθέντες πατριώτες και ιδιαίτερα στον συμπατριώτη μας Μιχάλη Κουτλάκη. Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι:

α. Γιώργος Νικ. Τσαμπανάκης, Σύμβουλος Πολιτισμού της Π.Ε. Καρπάθου – Κάσου, ο οποίος κατέθεσε και τη σχετική πρόταση

β. Γιάννης Φραγκούλης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Παροικιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς

γ. Γιάννης Ζαχαριάδης, Πρόεδρος του Συλλόγου των εν Ελλάδι Κασίων

δ. Νάκος Γεωργίου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Καλοσκοπιτών Αθήνας «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ»

ε. Γιώργος Εμμ. Κουτλάκης, Αδελφός του υπέρ πατρίδος πεσόντος συμπατριώτη μας

στ. Σοφία Μόσχου – Μαστοράκου, Ανηψιά του Μιχάλη Κουτλάκη.

Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επαφή του Γιώργου Τσαμπανάκη με τον Αντιδήμαρχο Γραβιάς του Δήμου Δελφών κ. Νικόλαο Μωλιώτη στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν λεπτομέρειες σχετικές με το συγκεκριμένο θέμα.

Ανάμεσα στ’ άλλα αποφασίστηκαν για τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017 τα ακόλουθα:

  1. 6:45 π.μ., Αναχώρηση πούλμαν (50 θέσεων), που θα διαθέσει η οικογένεια του Μιχάλη Κουτλάκη στη μνήμη του αγαπημένου της αδελφού και θείου, από την πλατεία Αιγύπτου, μπροστά από το Πεδίο του Άρεως στην Αθήνα
  2. 10:30 π.μ., Άφιξη στη Μονή Αγίας Τριάδας Κουκουβίστας – Συμμετοχή στο μνημόσυνο των πεσόντων
  3. 11:00 π.μ., Ομιλίες Καταθέσεις στεφάνων
  4. 12:00 μ., Παράθεση λιτής δεξίωσης από τον Δήμο Δελφών.

Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν επίσης ότι στις τελετές θα συμμετάσχει και η «ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΗ ΜΕΛΙΣΣΑ» δια της Προέδρου της Λιάνας Μαυρή – Κορκόνδειλα.

Όπως αναμένεται η συμμετοχή των ευαισθητοποιημένων συμπατριωτών μας θα είναι πολυπληθής.

Πηγή>Π.Ε. Καρπάθου-Κάσου/Δ.Τ.

Advertisements

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Ανταποκρίσεις από την Κάρπαθο, Ιστορικά - Λαογραφικά Θέματα, Οι συνεργάτες μας, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.