Κατατέθηκε πρόταση για ανακήρυξη της Κάσου «Ηρωικό Νησί»

Κάρπαθος, 9-6-2017

Πρόταση να ανακηρυχθεί επίσημα το νησί της Κάσου με απόφαση της Βουλής των Ελλήνων σε  «ΗΡΩΙΚΟ ΝΗΣΙ», κατέθεσε κατά την επίσκεψή του στο νησί της Κάσου με την ευκαιρία της 193ης επετείου του Ολοκαυτώματος, ο Έπαρχος Καρπάθου-Κάσου κ. Γιάννης Μηνατσής. Ο κ. Έπαρχος ο οποίος πήρε μέρος στις εκδηλώσεις, στην ομιλία του την παραμονή της επετείου, παρέδωσε την πρότασή του, στον παρευρισκόμενο συμπατριώτη μας υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριο Σαντορινιό ως εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβέρνησης και με  τον τρόπο αυτό,  να αναγνωρισθεί η προσφορά της Κάσου και των Κασιωτών, στους απελευθερωτικούς αγώνες του Έθνους. Η επιστολή με την συγκεκριμένη πρόταση, παραδόθηκε επίσης από τον κ. Έπαρχο, στη Δήμαρχο της Κάσου κ. Μαίρη Τσανάκη και στους παρευρισκόμενους βουλευτές Δημήτρη Γάκη του ΣΥΡΙΖΑ και Μάνο Κόνσολα της «ΝΔ», ενώ παράλληλα θα σταλεί στους βουλευτές Ηλία Καματερό, Δημήτρη Κρεμαστινό  και Κώστα Σκανδαλίδη, στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο  Χατζημάρκο, και στους αρχηγούς όλων των κομμάτων. Στην επιστολή του ο κ. Έπαρχος, αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής :

«Προς τον Εξοχότατο Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριο Σαντορινιό Κάσος, 7/6/2017-Αρ. Πρωτοκόλλου  1491.

Θέμα: «Κατάθεση πρότασης προς την Ελληνική Κυβέρνηση για την επίσημη ανακήρυξη της Κάσου, με απόφαση της Βουλής των Ελλήνων, σε «ΗΡΩΙΚΟ ΝΗΣΙ»»

Εξοχότατε κ. Υφυπουργέ,

Καθώς σήμερα συναντιόμαστε στην Κάσο για να τιμήσουμε τους υπέρ πατρίδος αγώνες και τις αμέτρητες θυσίες του νησιού και των κατοίκων του και καθώς στα μέσα του ερχομένου μηνός πρόκειται να επισκεφτεί επίσημα την Κάσο ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, σας παραδίδω ιδιοχείρως την παρούσα επιστολή με την οποία προτείνω σ’ εσάς και δι’ υμών στην Ελληνική Κυβέρνηση την άμεση κατάθεση στη Βουλή των Ελλήνων πρότασης ανακήρυξης της Κάσου σε «ΗΡΩΙΚΟ ΝΗΣΙ» σε αναγνώριση της προσφοράς των Κασιωτών στους απελευθερωτικούς αγώνες του Έθνους. Την παράδοση μάλιστα της σχετικής απόφασης στο Δήμο της Κάσου προτείνουμε να πραγματοποιήσει με κάθε επισημότητα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη διάρκεια της προσεχούς επίσκεψής του στο νησί. Διευκρινιστικά σημειώνω ότι με ανάλογες αποφάσεις έχουν ήδη ανακηρυχθεί: α. το Μεσολόγγι σε ΙΕΡΑ ΠΟΛΗ, β. η Νάουσα σε ΗΡΩΙΚΗ ΠΟΛΗ γ. η Τήνος σε ΙΕΡΑ ΝΗΣΟ και δ. η Πάτμος σε ΙΕΡΑ ΝΗΣΟ. Με την ελπίδα ότι η πρόταση μας θα γίνει ευνοϊκά δεκτή από την Εξοχότητά σας και ομόφωνα αποδεκτή από τη Βουλή των Ελλήνων, θα περιμένουμε την υλοποίησή της στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,  Γιάννης Γεωργίου Μηνατσής, Έπαρχος Καρπάθου – Κάσου».

Πηγή>Π.Ε. Καρπάθου-Κάσου /Επαρχείο/Δ.Τ. /Αρ. Πρωτ.:1120

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Ανταποκρίσεις από την Κάρπαθο, Ιστορικά - Λαογραφικά Θέματα, Οι συνεργάτες μας, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.