Κατενθουσιασμένοι οι Αυστριακοί δημοσιογράφοι από την Κάρπαθο

Στιγμιότυπο από το ταξίδι των αυστριακών δημοσιογράφων στην Κάρπαθο. Διακρίνονται (από δεξιά προς τα αριστερά) οι Ι. Ραφαλιάς από το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας, Β. Ελευθεριάδου, E. Peutz, M. Gruber από την Austrian Airlines, P. Grotter, M. Baetz, L. Stejkal και G. Finder Leitner

Κάρπαθος, 16-6-2017

Κατενθουσιασμένοι έφυγαν από το νησί μας δέκα Αυστριακοί δημοσιογράφοι των μεγαλύτερων ΜΜΕ της χώρας τους, οι οποίοι ήρθαν προσκεκλημένοι από την Επαρχιακή Επιτροπή Τουρισμού του Επαρχείου Καρπάθου-Κάσου, με την οργάνωση του ΕΟΤ Αυστρίας. Η επιτυχία της επίσκεψης, διατυπώνεται σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η Διεύθυνση του ΕΟΤ Αυστρίας. Η Επιτροπή Τουρισμού του Επαρχείου και ο Έπαρχος προσωπικά έκαναν ότι μπορούσαν προκειμένου να εξασφαλισθεί η διαμονή και η φιλοξενία των υψηλών προσκεκλημένων οι οποίοι θα προβάλουν την Κάρπαθο στα μεγαλύτερα ΜΜΕ της Αυστρίας. Η Επιτροπή Τουρισμού και ο Έπαρχος αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τον εκπρόσωπο του Γραφείου του ΕΟΤ Αυστρίας κ. Γιάννη Ραφαλιά, ο οποίος ήταν η «ψυχή» της αποστολής, τους έγκριτους Αυστριακούς δημοσιογράφους, καθώς επίσης, όλους τους χορηγούς συμπατριώτες μας που απέδειξαν ότι οι επιχειρηματίες του νησιού μας έχουν φιλότιμο και διάθεση να συνεισφέρουν σε ανάλογες σημαντικές πρωτοβουλίες, καθώς επίσης το Μανώλη Νουαράκη αντιπρόεδρο της επιτροπής  που ανέλαβε το βάρος του εδώ συντονισμού, τον συντονιστή της επιτροπής Μιχάλη Τσαμπουνιεράκη και τον συμπατριώτη μας αυτοκινητιστή Γιάγκο Χατζηγεωργίου που ήταν ο ξεναγός της αποστολής.

Το δελτίο τύπου του Γραφείου του ΕΟΤ Αυστρίας αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: 

«13/06/2017: Fam Trip του ΕΟΤ στην Κάρπαθο για αυστριακούς δημοσιογράφους

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το ομαδικό δημοσιογραφικό ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) αυστριακών δημοσιογράφων από τα μεγαλύτερα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ της χώρας στην Κάρπαθο, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τη 1η έως την 6η Ιουνίου. Στο ταξίδι, που οργανώθηκε από το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας με τη στήριξη της αεροπορικής εταιρείας Austrian Airlines – my Austrian Holiday, συμμετείχαν δημοσιογράφοι από τις εφημερίδες Neue Kronen Zeitung (με 1.400.000 αναγνώστες), OÖN (με 670.000 αναγνώστες), Kleine Zeitung (με 400.000 αναγνώστες) και Kurier (με 275.000 αναγνώστες), τα περιοδικά Vangardist (την on line έκδοση επισκέπτονται κάθε μήνα 100.000 χρήστες) και Woman (με 150.000 αναγνώστες), η δημοφιλής blogger «The Viennese Girl», καθώς και η πλέον δημοφιλής των αυστριακών social media «my Version». Το ταξίδι αυτό είχε ως στόχο την ενδυνάμωση της ζήτησης για την Κάρπαθο, η οποία από φέτος θα συνδέεται μέσω τριών αεροπορικών πτήσεων την εβδομάδα με τη Βιέννη και την πόλη Linz. Η δρομολόγηση της επιπλέον πτήσης από τις Αυστριακές Αερογραμμές είναι αποτέλεσμα στοχευμένων ενεργειών του Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας και της Επιτροπής Tουριστικής Προβολής της Επαρχίας Καρπάθου-Κάσου, η οποία συμμετέχει ανελλιπώς στις τουριστικές Εκθέσεις που πραγματοποιούνται στην Αυστρία. Κατά την εκδήλωση υποδοχής της αποστολής στο ιστορικό κτίριο του Επαρχείου του νησιού, ο Έπαρχος Καρπάθου-Κάσου κ. Ιωάννης Μηνατσής ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για την πλούσια ιστορία και πολιτιστική παράδοση του, τις δυνατότητες που προσφέρει στους επισκέπτες, τις υποδομές, καθώς και για τα έργα που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο άμεσο μέλλον. Κατά την παραμονή τους στην Κάρπαθο, οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα μαγευτικά χωριά της και ιδιαίτερα την Όλυμπο, την απαράμιλλη φύση και τις μοναδικού κάλλους παραλίες της, ενώ ταυτόχρονα γνώρισαν αξέχαστες εμπειρίες, όπως diving και hiking (στη νησίδα Σαρία). Τέλος, οι ξεχωριστές γαστρονομικές προτάσεις με τα μοναδικά τοπικά προϊόντα ως αυθεντικό πολιτιστικό στοιχείο, έδωσαν προστιθέμενη αξία στη γνωριμία τους με το νησί.
Για την επιτυχία που σημείωσε αυτό το ταξίδι θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Έπαρχο Καρπάθου – Κάσου, το μέλος της Τουριστικής Επιτροπής κ. Μ. Νουαράκη και όλους τους χορηγούς που συνέβαλλαν στη φιλοξενία της αποστολής. Το Ξενοδοχείο Alimounda Mare, τα εστιατόρια : Mama Maria, Under the Tree, Petalouda, “Η ζωή των Αγγέλων», το καφε Skopi, τo Karpathos Diving Center, τις εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων : Budgets, Sofias car rental, Makris Travel».

Πηγή> Π.Ε.Καρπάθου-Κάσου/ Δ.Τ. Αρ. πρωτ. 1206

Advertisements

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Ανταποκρίσεις από την Κάρπαθο, Οι συνεργάτες μας, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.