Τιμητική βραδιά για τον καθηγητή Δ.Θ. Κρεμαστινό από τον Σύλλογο των εν Ελλάδι Κασίων

Ο Σύλλογος των εν Ελλάδι Κασίων διοργανώνει βραδιά τιμητικής βράβευσης του Καθηγητή Δημητρίου Θ. Κρεμαστινού, την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017. Ο Σύλλογος θα βραβεύσει τον Καθηγητή Δημήτριο Θ. Κρεμαστινό για τη συνολική του συνεισφορά στην ιατρική επιστήμη, στον τομέα της Καρδιολογίας, συνεισφορά που συνεχίζεται και σήμερα με αμείωτο ενδιαφέρον.

Αυτό αποδεικνύεται από την πρόσφατη δημοσίευση πρωτότυπης επιστημονικής μελέτης του Καθηγητή Κρεμαστινού και δέκα Αμερικανών συναδέλφων του στο περιοδικό Circulation, επίσημο περιοδικό της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Αντικείμενο της μελέτης ήταν ένας νέος δείκτης ο οποίος, με μια απλή εξέταση αίματος, θα μπορεί να προσδιορίζει την πιθανότητα να πάθει ή να μην πάθει έμφραγμα ένας άνθρωπος που πάσχει από αθηροσκλήρωση και στεφανιαία νόσο. Πρόκειται για ένα επιστημονικό εύρημα μεγάλης αξίας.

Τη βράβευση θα προλογίσουν ο κ. Ιωάννης Λεκάκης, Καθηγητής Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Ευστάθιος Ηλιοδρομίτης, Καθηγηγτής Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Ιωάννης Καραϊτιανός, Επίκουρος Καθηγητής Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εισαγωγική ομιλία θα δώσει ο Πρόεδρος των εν Ελλάδι Κασίων κ. Ιωάννης Ζαχαριάδης.

Κατά την τιμητική βραδιά θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γεώργιος Πατούλης και η Δήμαρχος Κάσου κα Μαρία Σορώτου – Τσανάκη.

Την συζήτηση και τη βράβευση θα συντονίσει η δημοσιογράφος κα Ματούλα Παντελάκη.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό και θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Μόσχα, Μαρούσι), στις 6:00μμ.

Πηγή> Σύλλ. Εν Ελλάδι Κασίων/ Δ.Τ.

Advertisements

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Οι συνεργάτες μας, Πρόλογος, Πολιτιστικές εκδηλώσεις, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.