Δυσάρεστα Νέα στην κασιώτικη παροικία της Αθήνας- Έφυγε ο Κώστας Π. Σακέλλης

Πληροφόρησαν την εφημερίδα μας ότι ο συμπατριώτης μας Κώστας Π. Σακέλλης δε βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας.

Ο Κώστας, πρωτότοκος γιός του Παύλου Σακέλλη και της Ευαγγελίας Ζούλη- «Γιαννουρή», γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1957. Πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του εκεί. Μετά την αποπεράτωση των σπουδών του, νεαρός εγκατέλειψε την Αμερική και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου και σταδιοδρόμησε στον ιδιωτικό τομέα.

Ο Κώστας πολύ νωρίς ζυμώθηκε με την κασιώτικη παροικία της Αθήνας και τους νέους της εποχής εκείνης. Συμμετείχε ενεργά στην ίδρυση της «Κίνησης Κασιωτών» και αργότερα του Συλλόγου των Κασιωτών Αθήνας, «Ο Κασιώτης».  Καθ’ όλο το διάστημα λειτουργίας του συλλόγου υπήρξε τακτικό μέλος Δ.Σ., για πολλά χρόνια ταμίας, επίσης μέλος της συντακτικής επιτροπής της μηνιαίας εφημερίδας, «Ο Κασιώτης», όπως και αργότερα μετά τη συνένωση του συλλόγου με τον Σύλλογο των εν Ελλάδι Κασίων, μαζί με άλλους συμπατριώτες, συνεργάτης του περιοδικού «Κασιώτικος Παλμός» και των ετήσιων ημερολογίων.

Ο Κώστας παντρεύτηκε την Κασιώτισσα Πόπη Μαστροπαύλου με την  οποία απέκτησαν μια κόρη και ένα γιο.

Τα τελευταία χρόνια ο Κώστας αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας, κι αυτό τον εμπόδιζε να επισκέπτεται, όπως συνήθιζε παλιότερα την αγαπημένη του Κάσο. Τους τελευταίους μήνες η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και ήταν μη αναστρέψιμη.

Η κηδεία του αγαπητού συμπατριώτη μας Κώστα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4ης Ιουλίου 2017 στις 5 μ.μ. από το νεκροταφείο της Ανάστασης στον Πειραιά.

Η διαδικτυακή εφημερίδα Νέα «Φωνή της Κάσου» συμμερίζεται το πένθος της οικογένειας και εκφράζει «Θερμά Συλλυπητήρια».

Αγαπητέ Κώστα, όλοι οι συμπατριώτες σου, θα σε θυμούνται ως ένα καλό, σεμνό και αγαπητό Κασιώτη. Καλό σου ταξίδι.

Επιθυμία της οικογένειας αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στον εθελοντικό οργανισμό το «Χαμόγελο του Παιδιού».

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Κοινωνικά, Οι συνεργάτες μας, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.