Αμερικανοί φοιτητές διδάσκονται φιλοσοφία στην Κάσο

Φωτ. στιγμιότυπο με τους Αμερικανούς φοιτητές στην Κάσο

Κάσος, 17-7-2017

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ολοκληρώθηκε με πλήρη επιτυχία η σειρά μαθημάτων των φοιτητών του Αμερικανικού Πανεπιστημίου CUNY στην Κάσο, στο χρονικό διάστημα από 7/6 έως 2/7.  Η άριστη καθ΄ όλα πρωτοβουλία ανήκει στον συμπατριώτη μας καθηγητή του εν λόγω Πανεπιστημίου δρ Παντελή Μπρατσή. Την οργάνωση συνολικά της παραμονής και της διεξαγωγής των μαθημάτων στην Κάσο, ανέλαβαν τα μέλη της ΚΑΣΙΟΣ ΚΟΙΝΣΕΠ και αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι διατέθηκε συνολικά το ποσό των 25.000 ευρώ στο νησί της Κάσου,  σημαντική ανάσα για την τοπική οικονομία. Τα μαθήματα έγιναν στη σάλα του Αγίου Σπυρίδωνα στο Φρυ και αναφερόντουσαν στους Πλάτωνα, Αριστοτέλη και λοιπούς  Έλληνες Φιλοσόφους.

Η ΚΑΣΙΟΣ ΚΟΙΝΣΕΠ εκφράζει την αισιοδοξία της, ότι με παρόμοιες δράσεις, συμβάλει στη δημιουργία διόδων ήπιας τουριστικής ανάπτυξης, με σεβασμό στο περιβάλλον και στην πολιτιστική παράδοση του νησιού της Κάσου.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες  αξίζουν και στον Δήμο της Κάσου, που από την πρώτη χρονιά, στήριξε την όλη προσπάθεια πραγματοποίησης των εν λόγω μαθημάτων.

Πηγή>Η Διοικούσα Επιτροπή της «ΚΑΣΙΟΣ ΚΟΙΝΣΕΠ»/Δ.Τ.

Advertisements

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Ανταποκρίσεις από την Κάσο, Οι συνεργάτες μας, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.