Αποκαλυπτήρια ονομαστήριας πλάκας Ήρωα Καρπάθου Χατζηλία Οικονόμου

ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ-ΚΑΣΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑΣ ΠΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ ΧΑΤΖΗΛΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Κάρπαθος 4-8-2017

Έγιναν χτες Πέμπτη 8 Αυγούστου το βράδυ,  τα αποκαλυπτήρια της ονομαστήριας πλάκας στην αίθουσα των γραφείων του Επάρχου Καρπάθου-Κάσου στο συγκρότημα των Διοικητηρίων , η οποία είναι αφιερωμένη στο όνομα του Παραστάτη Καρπάθου και Νήσων στις Επαναστατικές Εθνοσυνελεύσεις του 1821, Χατζηλία Οικονόμου. Τα αποκαλυπτήρια της πλάκας ήταν ενταγμένα στον κύκλο «Πολιτισμικής Όστριας 2017» του Επαρχείου Καρπάθου-Κάσου και πραγματοποιήθηκαν αμέσως μετά την παρουσίαση της μονογραφίας του συμπατριώτη μας δημοσιογράφου-συγγραφέα Μηνά Ν. Παπαγεωργίου «Ο Ήρωας Χατζηλίας Οικονόμου», η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπάθου και διοργανώθηκε από τον Καρπαθιακό Οργανισμό Πολιτισμού-Αθλητισμού και Παιδείας. Ομιλητές ήταν ο κ. Γιώργος Τσαμπανάκης Σύμβουλος Πολιτισμού της Επαρχιακής Ενότητας Καρπάθου-Κάσου, η εκπαιδευτικός κυρία Πόπη Χιωτάκη-Σκευοφύλακα, ενώ ο κεντρικός ομιλητής Μηνάς Παπαγεωργίου, αναφέρθηκε στη μονογραφία του και παρουσίασε σημαντικές και άγνωστες πτυχές της ζωής και της δράσης του ήρωα Χατζηλία Οικονόμου. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Έπαρχος Καρπάθου-Κάσου κ. Γιάννης Γ. Μηνατσής και συνεχάρη τον συμπατριώτη μας δημοσιογράφο Μηνά Παπαγεωργίου καθώς επίσης και τους δύο άλλους ομιλητές. Αμέσως μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες σε αυτήν, πήγαν στο Επαρχείο, όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια της ονομαστήριας πλάκας από τον Έπαρχο , τον πρόεδρο του δημοτικού Συμβουλίου Καρπάθου κ. Γιώργο Νισύριο και τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Απερίου κ. Αλέκο Μικροπανδρεμένο παρουσία του κ. Μηνά Παπαγεωργίου.

Πηγή> Π.Ε. Καρπάθου-Κάσου/ Δ.Τ. Αρ. πρωτ. 1705

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Ιστορικά - Λαογραφικά Θέματα, Οι συνεργάτες μας, Πρόλογος. Bookmark the permalink.