Λαϊκή συναυλία Κώστα Μακεδόνα και Ζωής Παπαδοπούλου στην Μπούκα

Κάσος, 4-8-2017


Συνεπής στο ραντεβού του με το κοινό, ο Δήμος Κάσου φέτος το καλοκαίρι προσφέρει «ανάσες» πολιτισμού και ψυχαγωγίας.

Στο γνώριμο πολιτιστικό χώρο, στο βαρκολίμανο της Μπούκας, στα πλαίσια του καλοκαιρινού προγράμματος, χθες βράδυ (3-8-2017), πραγματοποιήθηκε η πρώτη για φέτος συναυλία  με τον Κώστα Μακεδόνα και την Ζωή Παπαδοπούλου.

Στο πρόγραμμα συμμετείχε  η Ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης»  με τα πιο αγαπημένα λαϊκά και λυρικά τραγούδια του συνθέτη.

Η Ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» ιδρύθηκε πριν από 21 χρόνια από μουσικούς – συνεργάτες του Μίκη Θεοδωράκη, γνώστες του έργου του. Σήμερα απαρτίζεται από 10 καταξιωμένους μουσικούς και συνεργάζεται με τραγουδιστές αναγνωρισμένης  καλλιτεχνικής αξίας. Την ορχήστρα στην Κάσο συνόδευε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, κόρη του μεγάλου δημιουργού.

Στη συναυλία ακούσθηκαν τα ωραιότερα και γνωστότερα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, λαϊκά, ζεϊμπέκικα, επαναστατικά, αλλά και λυρικές, μελαγχολικές εξαίσιες μελωδίες του συνθέτη, τα οποία ερμήνευσαν οι δύο καλλιτέχνες.

Την ορχήστρα αποτελούσαν οι μουσικοί:

Γιάννης Μπελώνηςπιάνο
Γιάννης Ματσούκαςμπουζούκι
Ξενοφών Συμβουλίδης, πνευστά

Καβαλάτοςκιθάρα
Αρτέμης Σαμαράςβιολί, βιόλα
Λευτέρης Γρίβαςακορντεόν
Θεόδωρος Κουέληςμπάσο
Νίκος Σκομόπουλος, ντραμς
Στέφανος Θεοδωράκης – Παπαγγελίδηςκρουστά

Η διαδικτυακή Νέα «Φωνή της Κάσου» παρακολούθησε τη συναυλία και βέβαια μόλις επεξεργαστεί τα σχετικά Video, όπως κάνει κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα τα αναρτήσει στην εφημερίδα μέσω του YouTube.

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Οι συνεργάτες μας, Πρόλογος, Πολιτιστικές εκδηλώσεις, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.