Ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στην ιστορία της Καρπάθου

Την Τρίτη 8 Αυγούστου, ο Δήμος Κάσου, η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων και η ΚΑΣΙΟΣ ΚΟΙΝΣΕΠ συνδιοργάνωσαν την προβολή του ιστορικού φωτοντοκιμαντέρ «Κάρπαθος: Από τους Μύθους ως την Ένωση με την Ελλάδα»

Η εκδήλωση άρχισε με ένα καλωσόρισμα από τον πρόεδρο της ΚΑΣΙΟΣ ΚΟΙΝΣΕΠ κ. Μηνά Μαλανδρή, που είχε και τον συντονισμό της παρουσίασης. Στη συνέχεια, η Δήμαρχος Κάσου κ. Μαίρη Σορώτου- Τσανάκη έκανε ένα σύντομο χαιρετισμό και αναφέρθηκε στην πολύχρονη προσφορά του καθηγητή ιατρού κ. Γιάννη Καραϊτιανού, προέδρου του Συλλόγου Απανταχού Καρπαθίων, αντιπροέδρου της Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων και προέδρου της Ελληνικής Ογκολογικής Εταιρείας.

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Αντιπρόεδρο της ΚΑΣΙΟΣ ΚΟΙΝΣΕ κ. Ντίνο Φούντη, ο οποίος έκανε μια σύντομη αναφορά στη σημασία της πραγματοποίησης  της έκθεσης Κασιωτών Δημιουργών, στο χώρο της οποίας, πραγματοποιήθηκε η προβολή του ντοκιμαντέρ.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς κα γραμματέας της ΚΑΣΙΟΣ ΚΟΙΝΣΕΠ κ. Γιάννης Φραγκούλης, κάνοντας ένα σύντομο χαιρετισμό, αναφέρθηκε στη σημασία της αδελφοποίησης των Συλλόγων Καρπαθίων και Κασίων μέσα στο 2017, που έχει ανακηρυχθεί έτος Δωδεκανήσου από την Βουλή των Ελλήνων σε ειδική συνεδρίαση την 1η Μαρτίου

Αμέσως μετά, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου των εν Ελλάδι Κασίων κ. Άννα Ελευθερίου -Παπαζήση, μετέφερε στους παρευρισκόμενους τον χαιρετισμό του προέδρου κ. Γιάννη Ζαχαριάδη και τόνισε τη σημασία της συσπείρωσης όλων των Δωδεκανησίων, μέσω από αδελφοποιήσεις, όπως της πρόσφατης μεταξύ  των Συλλόγων Απανταχού Καρπαθίων και Συλλόγου εν Ελλάδι Κασίων.

Οι χαιρετισμοί ολοκληρώθηκαν από τον επίτιμο προσκεκλημένο Πρόεδρο του Συλλόγου Απανταχού Καρπαθίων  κ. Γιάννη Καραϊτιανό, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές της εκδήλωσης, αναφέρθηκε αρχικά στη σημασία της αδελφοποίησης των δύο Συλλόγων Καρπάθου και Κάσου και στη συνέχεια στο περιεχόμενο του ντοκιμαντέρ, που σκοπός του είναι να γίνει γνωστή η ιστορία της Καρπάθου στο ευρύτερο κοινό.

Ακολούθησε η προβολή του ντοκιμαντέρ και ένα κέρασμα στους προσκεκλημένους, ευγενική προσφορά της εταιρείας ΒΑΠ – Π. ΚΟΥΓΙΟΣ ΑΒΒΕ.

Πηγή> Δ. Ε. «ΚΑΣΙΟΣ ΚΟΙΝΣΕΠ»/Δ.Τ.

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Ανταποκρίσεις από την Κάσο, Οι συνεργάτες μας, Πρόλογος, Πολιτιστικές εκδηλώσεις, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.