Απαλλάσσονται με ΚΥΑ τα οχήματα μικρονησιωτών από ΚΤΕΟ

Iκανοποιημένο είναι το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών με την έκδοση της ΚΥΑ (Αριθμ. οικ. 49372/3352) σχετικά με την απαλλαγή των αυτοκινήτων των μικρών νησιών από ΚΤΕΟ σε όλη την Ελλάδα.

Να σημειώσουμε ότι αντιπροσωπεία του ΕΔΜΝ προ μηνών είχε επισκευθεί το γραφείο του Υφυπουργού κου Μαυραγάνη και είχε θέση τα αιτήματα του σχετικά με το ΚΤΕΟ και τα μικρά νησιά. Συγκεκριμένα το ΕΔΜΝ ζητά: 1. Δημιουργία κινητών Διαπεριφερειακών μονάδων ΚΤΕΟ 2. Απαλλαγή από το ΚΤΕΟ οχήματα που δραστηριοποιούνται στα μικρά νησιά και δεν βγαίνουν εκτός νησιού και δεν τίθεται θέμα ασφάλειας. 3. Σε περίπτωση όπου οχήματα μικρονησιωτών χρειαστούν  να ταξιδέψουν εκτός νησιού για να περάσουν ΚΤΕΟ, να προβλέπετε διαδικασία ελάττωσης του κόστους του ταξιδιού και του ΚΤΕΟ.

Να σημειώσουμε ότι στην  τεχνική συνάντηση παραβρέθηκαν στελέχη του ΕΔΜΝ, Ο Διευθυντής του Υφυπουργού και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Με τιμή

Λευτέρης Κεχαγιόγλου – Πρόεδρος ΔΣ Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών

Γεώργιος Βασιλόπουλος -Γενικός Γραμματεας ΔΣ

Πηγή> Δήμος Κάσου

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Ανταποκρίσεις από την Κάσο, Οι συνεργάτες μας, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.