Η 3η Συνάντηση Χορωδιών στην «Αλέκα» Ζωγράφου

Φέτος ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων, πολλά μέλη του οποίου είναι Κασιώτες, συμπληρώνει 85 χρόνια από την ίδρυσή του. Με την ευκαιρία αυτή, χθες βράδυ, στο κινηματογράφο «Αλέκα» Ζωγράφου, πραγματοποίησε την 3η συνάντηση χορωδιών.

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν τέσσερις χορωδίες:

Η Μικτή χορωδία του Δήμου Βριλησσίων, η οποία ιδρύθηκε το 2001, και αποτελείται από μέλη ερασιτέχνες χορωδούς με μόνο κίνητρο την αγάπη και το μεράκι για την μουσική. Από τις αρχές του 2007, τη μουσική διεύθυνση έχει η κ. Γρηγορία Δέδε. Πιάνο η μαέστρος κ. Ελευθερία Βούλγαρη και στο ακορντεόν ο κ. Γιάννης Πολυχρόνης.

Η Μικτή Χορωδία του Ελληνικού, η οποία ιδρύθηκε το 1986, εντάσσεται στην καλλιτεχνική δραστηριότητα του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης. Στο πλούσιο ρεπερτόριό της περιλαμβάνει εκτός από θέματα Ελλήνων και ξένων συνθετών, κλασσικά και σύγχρονα εκκλησιαστικά έργα. Τη χορωδία διευθύνει η κ. Μαρίνα Κατσαρού, στο πιάνο συνοδεύει η κ. Αννίτα Πατσιδιώτη. Σόλο η κ. Π. Μυλωνά και ο κ. Α. Παυλίδης.

Η Μικτή χορωδία του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, η οποία ιδρύθηκε το 1987 υπό την διεύθυνση του αειμνήστου Δ. Αποστολάτου, διακρίνεται για την πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα και εμφανίσεις της σε χορωδιακά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τη διεύθυνση της χορωδίας και τη διδασκαλία έχει αναλάβει η κ. Ελευθερία Βούλγαρη. Στο πιάνο η κ. Δήμητρα Μπράτση με σολίστ την καλλιτέχνιδα της λυρικής κ. Καίτη Στελλάκη. Η χορωδία αριθμεί 45 μέλη.

Και τέλος, η Μικτή χορωδία Αιγυπτιωτών Ελλήνων, η οποία ιδρύθηκε το 1998 με μαέστρο τον Αιγυπτιώτη μουσικό κ. Γιάννη Λαζαρίδη, σήμερα αριθμοί περί τους 40 χορωδούς. Την χορωδία διευθύνει ο συνθέτης-μαέστρος κ. Γιάννης Λαζαρίδης, στο πιάνο συνοδεύει η συμπατριώτισσά μας από την Κάσο, καθηγήτρια και σολίστ κ. Φιφίκα Μπρουσιανού. Σολίστ ο Στ. Γκρέκας, Ρ. Μπρουσιανού και Ε. Λαζαρίδου

Τις χορωδίες παρουσίασε  στο κοινό ο ηθοποιός-σκηνοθέτης κ. Πάνος Κατέρης.

Στη χθεσινή 3η συνάντηση χορωδιών ερμηνεύτηκαν συνολικά 26 συνθέσεις. Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Σ.Α.Ε. κ. Κ. Μιχαηλίδης πρόσφερε στη δήμαρχο του Ζωγράφου κ. Τίνα Καφατσάκη και στις χορωδίες αναμνηστικά δώρα και τιμητικές πλακέτες.

Η 3η Συνάντηση Χορωδιών, δέκα χρόνια μετά τη δεύτερη, ελπίζουμε να αποτελέσει ένα ορόσημο για εκείνες που θα ακολουθήσουν, αλλά και για τις υπόλοιπες δράσεις του Συνδέσμου.

Advertisements

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Από καλλιτεχνική άποψη..., Οι συνεργάτες μας, Πρόλογος, Πολιτιστικές εκδηλώσεις, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.