Δυσάρεστα νέα στην κασιώτικη παροικία της Αθήνας, έφυγε ο Νικόλας Μιχ. Περσελής

Μόλις πριν λίγο μας είπαν τα δυσάρεστα νέα για το φίλο μας, Νικόλα Μ. Περσελή.

Ο καλός  μας συμπατριώτης έφυγε την Πέμπτη.  Γιος του Καθιστριώτη Μιχάλη Περσελή και της Φρυδιώτισσας Ευγενίας Σπανού «Βαβαλέ»,  γεννήθηκε στο Πορτ Σάιτ της Αιγύπτου το 1933.  Ήταν αδελφός του αείμνηστου καπετάν Βασίλη Περσελή, της Ελένης Λυδάκη, της Φωτεινής Ιωάννου και του μικρότερου Μανώλη.

Φοίτησε στα σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας Πορτ Σάιτ. Νεαρός διακρίθηκε ως αθλητής του μπάσκετ, συμμετέχοντας  ως βασικός παίκτης της ομάδας της Ενώσεως σε αγώνες της Αιγύπτου. Μετά την αποφοίτησή του εργάστηκε αρχικά σε ναυτιλιακά γραφεία.

Όταν εγκατέλειψε την Αίγυπτο εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου και εργάστηκε στην AMSTEL μέχρι τη συνταξιοδότησή του.

Ο Νίκος, γνωστός περισσότερο ως «κακός Κασιώτης», όπως αστειευόμενος ήθελε να τον λένε, επισκεπτόταν κάθε χρόνο το νησί του. Πάντα ήταν γελαστός και ευγενικός. Τον βλέπαμε τα τελευταία καλοκαίρια να παίρνει το μπαστουνάκι του και να συχνάζει στα καφενεία του Φρυδιού και στην «Μπούκα».

Το φετινό καλοκαίρι ή απουσία του έγινε αισθητή τόσο σε μας, όσο και στην παρέα του. Μάθαμε ότι τον ταλαιπωρούσαν τα πόδια του…

Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Τρίτη 14 Νοεμβρίου από το Νεκροταφείο του Ζωγράφου στις 3:00 μ.μ.

Η κασιώτικη παροικία στην Αθήνα έγινε ακόμη φτωχότερη.

Αγαπημένε μας Νίκο, ας είναι ελαφρύ το χώμα  του Ζωγράφου που θα σε σκεπάσει.

Η διαδικτυακή Νέα «Φωνή της Κάσου», και η επιτροπή των ΠορτοΣαϊτιανών-ΠορτοΦουατιανών απευθύνουν στην οικογένειά σου ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Κοινωνικά, ΜΟΡΦΕΣ, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.