Φεστιβάλ μελιού 2017

 

Από την Παρασκευή 1/12 μέχρι και την Κυριακή 3/12, το «9ο Φεστιβάλ Μελιού και προϊόντων Μέλισσας» πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Σ.Ε.Φ (Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, Ν. Φάληρο).  Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου συμμετείχε με δικά της περίπτερα, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους μελισσοκόμους των νησιών μας, να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους.  Η ΚΑΣΙΟΣ ΚΟΙΝΣΕΠ, μέσα από το δικό της περίπτερο, το συντονισμό του οποίου είχε ο πρόεδρος   κ. Μηνάς Μαλανδρής, ανέλαβε την προβολή του Κασιώτικου μελιού, το οποίο έγινε κυριολεκτικά ανάρπαστο και από το μεσημέρι του Σαββάτου, υπήρχε μόνο δείγμα!

Την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ, Παρασκευή 1/12 και ώρα 7μμ, πραγματοποιήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Σ.Ε.Φ.  η τελετή εγκαινίων,  παρουσία του Αν Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιάννη Τσιρώνη, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε η επίδοση τιμητικών διακρίσεων στον εκπρόσωπο της Περιφέρειας  Δυτικής Ελλάδας, της τιμώμενης περιοχής στο φετινό Φεστιβάλ. Την Περιφέρειά μας  εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα και Γαστρονομίας κ. Φιλήμων Ζαννετίδης. και παρέστησαν οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών  Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς και Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων κκ. Γιάννης Φραγκούλης και Πασχάλης Συρίγος.

Κατά γενική ομολογία, το 9ο Φεστιβάλ Μελιού ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον για το ευρύ κοινό, όσο και χρήσιμο για όσους ασχολούνται με την Μελισσοκομία. Αποτελεί τον τόπο συνάντησης των ανθρώπων της μελισσοκομίας και έναν άριστο τρόπος για την προβολή του Ελληνικού μελιού τόσο στους χώρους εστίασης και εμπορίας όσο και στο καταναλωτικό κοινό, που κατακλύζουν κάθε χρόνο τους χώρους της έκθεσης.

Όσον αφορά στην Κασιώτικη παρουσία, θα πρέπει στο μέλλον να είναι πιο δυναμική και οι Κασιώτες παραγωγοί να συμμετέχουν πιο ενεργά.  Είναι αυτονόητο ότι τα οφέλη από τη συμμετοχή σε ανάλογες εκθέσεις είναι πολλαπλά τόσο για τους ίδιους τους παραγωγούς, όσο και για την προβολή των νησιών μας γενικότερα.

    Η Διοικούσα Επιτροπή της «ΚΑΣΙΟΣ ΚΟΙΝΣΕΠ»

Πηγή>ΚΑΣΙΟΣ ΚΟΙΝΣΕΠ/Δ.Τ.

Advertisements

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Ανταποκρίσεις από την Κάσο, Οι συνεργάτες μας, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.