Δυσάρεστα νέα στην κασιώτικη παροικία της Αθήνας. Έφυγε ο Βασίλης Γ. Παπαϊωάννου

Τις πρώτες μέρες του νέου έτους υποχρεωνόμαστε να αναγγείλουμε άλλη μια απώλεια στην κασιώτικη παροικία της Αθήνας. Ο Βασίλης Γεωργ. Παπαϊωάννου δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. Άφησε την τελευταία του πνοή ενώ νοσηλευόταν για αρκετό καιρό σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Ο Βασίλης, γνωστός περισσότερο ως Λίλης, ήταν γιος του Γεωργίου Παπαϊωάννου και της Αντωνίας Παπασωτηρίου, αδελφός της αείμνηστης Άννας Μαλανδρή.

Γεννήθηκε στο Πορτ Σάιτ της Αιγύπτου το 1936, και φοίτησε στα σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας Πορτ Σάιτ, δημοτικό και 6/τάξιο γυμνάσιο.

Μετά την αποφοίτησή του, το 1954, ακολούθησε το επάγγελμα του πλοιάρχου, εργαζόμενος σε κασιώτικα ποντοπόρα πλοία της ναυτικής εταιρίας Αντώνη Παπαδάκη, Αντώνη Κουλουκουντή,  Κουμάνταρου και Νιάρχου. Το 1970 εργάστηκε ως αρχιπλοίαρχος στην Kassos Maritime. Το 1988 ίδρυσε δικό του ναυλομεσιτικό γραφείο (Shipbrokers) και συνταξιοδοτήθηκε.

O Βασίλης Γ. Παπαϊωάννου νυμφεύτηκε τη Σοφία Μανωλά και απέκτησε δυο παιδιά τον Γιώργο και την Μαριάντα, και ένα εγγονάκι την Σοφία.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 5 Ιαν. 2018, στις 2 μ.μ. από το Δημοτικό κοιμητήριο Παπάγου-Χολαργού.

Η διαδικτυακή εφημερίδα μας, Νέα «Φωνή της Κάσου», απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της αθηναϊκής γης που θα σε σκεπάσει αγαπητέ καπετάν Λίλη.

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Κοινωνικά, ΜΟΡΦΕΣ, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.