Η πίτα της Ο. Δ. Σ. Α-Π στον Πειραϊκό Σύνδεσμο.

Η  Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς,  πραγματοποίησε εκδήλωση για την κοπή της Πίτας της, το Σάββατο 20 Ιαν. στο φιλόξενο χώρο του Πειραϊκού Συνδέσμου, τα έσοδα της οποίας θα δοθούν για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών της Σύμης, ως μια ελάχιστη ένδειξη ηθικής υποστήριξης, που οφείλουν όλοι οι Δωδεκανήσιοι σε συμπατριώτες τους, που δοκιμάζονται.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γιάννης Φραγκούλης, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, έκανε ειδική αναφορά στην προσφορά του Δήμου Πειραιά τόσο προς την Ομοσπονδία μας, όσο και προς όλα τα πολιτιστικά Σωματεία, που εδρεύουν στον Πειραιά. Ακολούθησε επίδοση τιμητικού διπλώματος στον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη καθώς και γκραβούρας με την παραδοσιακή φορεσιά του Καστελλόριζου. Ο κ. Φραγκούλης, προλογίζοντας την τιμητική διάκριση του Δημάρχου Πειραιά, επεσήμανε την αγαστή συνεργασία της Ομοσπονδίας με τον Δήμο Πειραιά. Τόνισε χαρακτηριστικά πως ο Δήμος Πειραιά είναι ο πρώτος Δήμος πανελλαδικά που μείωσε τα δημοτικά τέλη σε όλα τα φιλανθρωπικά, παροικιακά, πολιτιστικά σωματεία. Επιπλέον ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας  επεσήμανε πως η συμμετοχή τους στην επιτροπή διαβούλευσης για τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Πειραιά, είναι ιδιαίτερα τιμητική και δείχνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη του Δήμου Πειραιά στα σωματεία.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, ευχαρίστησε την Ομοσπονδία  για την τιμητική διάκριση, τονίζοντας πως είναι σημαντικό να τιμάται η πόλη του Πειραιά στο πρόσωπο του Δημάρχου.
Ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε στις ενέργειες του Δήμου για τη στήριξη των φορέων της πόλης, λέγοντας πως πρόκειται για αυτονόητες ενέργειες, καθώς η Δημοτική Αρχή επιθυμεί να είναι κοντά στα σωματεία και στις Ομοσπονδίες. Σχετικά με τη μείωση των τελών για τα σωματεία επεσήμανε: «Μειώσαμε τα τέλη καθώς για τα σωματεία και τις Ομοσπονδίες είναι μια σημαντική παράμετρος. Όχι ότι είμαστε ένας πλούσιος Δήμος. Είμαστε ένας Δήμος, για όσους ξέρουν τα δημοτικά του Πειραιά, στα όρια της χρεοκοπίας. Είμαστε φωτογραφία της χώρας στον οικονομικό τομέα. Αλλά θεωρώ πως το να έχουν τα πολιτιστικά σωματεία ένα τέλος δεν είναι καθοριστικό για τα έσοδά μας, ενώ για τη λειτουργία τη δική σας ίσως είναι πιο σημαντικό και γι΄ αυτό τα μειώσαμε». Ο Δήμαρχος Πειραιά υπογράμμισε επίσης, πως η Δημοτική Αρχή επιθυμεί να υλοποιούνται περισσότερες συνέργειες με φορείς της πόλης. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Θέλουμε ενεργούς συλλόγους που να συμμετέχουν στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Θέλουμε να συμμετέχουν στη διαβούλευση όσοι περισσότεροι μπορούν, γιατί επιθυμούμε να έχουμε μία ανοιχτή διαδικασία, μια ανοικτή διακυβέρνηση. Δεν το επιτυγχάνουμε πάντα για να είμαι ειλικρινής, αλλά προσπαθούμε». Τέλος ο κ. Μώραλης ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους, με χαμόγελο και αισιοδοξία.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την παρουσίαση εθίμου του γάμου από τον Πολιτιστικό και Μουσικοχορευτικό Σύλλογο Καστελλορίζου  της κας Ευαγγελίας Ξενοπούλου, μουσική από τους Μανώλη Κόττορο (βιολί) και Γιάννη Μεγαλούδη (λαούτο) και παραδοσιακά τραγούδια από την Καίτη Κουλλιά, σε ένα ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, αφού η εν λόγω εκδήλωση έφερε κοντά περισσότερους συμπατριώτες μας, που τους δόθηκε η ευκαιρία να περάσουν ευχάριστα και ανέμελα, κάτι που όλοι το έχουμε ανάγκη στους δύσκολους καιρούς που περνάμε.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο βουλευτής Δωδεκανήσου  ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Γάκης, οι  τ. βουλευτές κκ Αριστοτέλης Παυλίδης και Γιώργος Κασσάρας,   ο αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Σιγαλάκος,  ο κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης από την Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, ο τ. αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Βρόντος, η κ. Τζένη Κρεμαστινού, σύζυγος του βουλευτή και αντιπροέδρου της Βουλής Καθηγητή κ. Δ. Κρεμαστινού, η τ. Έπαρχος Καλύμνου κα Χρυσούλα Σιφουνιού, ο τ. Γεν Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Σπυρίδων Σπύρος, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης  «Νησιωτική Ανατροπή» κ. Μπενέτος Σπύρου,  η πρόεδρος του Β΄ διαμερίσματος Πειραιά κα. Λίνα Αθανασίου, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΛΑΟΣ κ. Μικές Στεφανίδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Καρπαθίων κ. Γιάννης Καραϊτιανός,  ο Πρόεδρος της Ένωσης Καλυμνίων Αττικής κ Δημήτρης Καλλικάτζαρος , ο πρόεδρος της Δ.Ι.Λ.Ε κ. Μανώλης Γρύλλης,  η πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος «Αντιγόνη Ζουρούδη, η μάνα της Δωδεκανήσου» κα Ντίνα Καλλιοτζή, η πρόεδρος της Ένωσης Ροδίων Αττικής  κα Μαρία Κορδίνα,  η πρόεδρος του Συλλόγου Συμαίων κα Δέσποινα Μαρκαντέ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λερίων κ. Δημήτρης Ήσυχος, η πρόεδρος της Ένωσης Κώων Αττικής κ. Νινέτα Μανούση, η πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Σύμης κ Δικαία Κατσιμπρή και ο αντιπρόεδρος κ. Ηλίας Τσαβαρής, ο πρόεδρος του Ομίλου Νέων Καρπάθου κ. Γρηγόρης Χατζηαντωνίου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δωδεκανησίων Φοιτητών κ. Μενέλαος Μπαριανάκης, ο κ Γιώργος Τσαμπανάκης  εκπρόσωπος του Επάρχου Καρπάθου – Κάσου κ. Γιάννη Μηνατσή, οι επίτιμοι πρόεδροι της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων κκ Θεμελίνα Χαραλαμποπούλου και Φίλιππος Καλλούδης, η πρόεδρος της Δωδεκανησιακής Μέλισσας κ. Λιάνα Μαυρή Κορκόνδειλα, από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Δωδεκανήσου «Κλεόβουλος ο Λίνδιος» ο πρόεδρος κ. Μηνάς Αλεξιάδης και  η κα Άρτεμις Σκουμπουρδή, η πρόεδρος του Συλλόγου Μενετιατών Καρπάθου Αττικής κα Ειρήνη Μαρή, τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας κ.κ.  Κατερίνα Βουρεξάκη  (Κάλυμνος), Ζερβάνου Λουκία (Κως), Βασιλάκη Σούλα (Τήλος), Ηρακλείδου Σοφία (Χάλκη), Υψηλάντη Διονυσία (Πάτμος), Κορωναίου Άννα (Νίσυρος), Σουλτανάκη Μυρσίνη (Κάσος), Γιάννης Βενέτος (Αστυπάλαια), και Μαίρη Σταθάτου (Καστελλόριζο), η κ. Ευδοκία Βουβάλη και ο κ. Νίκος Παπαδόπουλος, μέλη της Πολιτιστικής Ομάδας “Αρχιπέλαγος”, ο κ. Ιάκωβος Κράτσης εκπρόσωπος του Συνδέσμου Απανταχού Καστελλοριζίων, η κα Ισαβέλλα Οικονομίδου από την Ένωση Χαλκιτών, ο κ. Πατρός από την εφημερίδα «Κοινωνική»,  η κα Ματούλα Παντελάκη από ΜΜΕ του Πειραιά και της Καλύμνου και μέλη παροικιακών Δωδεκανησιακών Σωματείων της Αττικής.  Την εκδήλωση κάλυψε τηλεοπτικά το ΚΑΝΑΛΙ 1 του Πειραιά.

Γραπτά μηνύματα έστειλαν : ο βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ, Κασιακής καταγωγής, κ. Γιώργος Ψυχογιός, ο βουλευτής Δωδεκανήσου ΝΔ κ. Μάνος Κόνσολας, ο τ. βουλευτής Δωδεκανήσου ΝΔ κ. Βασίλης Υψηλάντης, ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Ηλίας Λάμπρος, η Δημοτική Παράταξη «Κασίων Δράση».

Ιδιαίτερες ευχαριστίες για τις χορηγίες των εδεσμάτων στα ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ και των ποτών στην εταιρεία ΒΑΠ ΚΟΥΓΙΟΣ ΑΒΕΕ.

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας

Για περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση στο: www.omospondia12.com

Πηγή> Ο.Δ.Σ. Α.Π / Δ.Τ.

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Οι συνεργάτες μας, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.