25 άνθρωποι σε νοσοκομεία – Με αναπνευστικά προβλήματα στην Κρήτη από την σκόνη

Προβλήματα κυρίως σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού προκάλεσε η μεγάλη συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων στην περιοχή της Κρήτης.

Από την έξαρση του φαινομένου μέχρι και τις 8 το βράδυ προσήλθαν με αναπνευστικά προβλήματα 17 άτομα στο νοσοκομείο Ηρακλείου , 4 στο νοσοκομείο Χανίων και 4 στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Το φαινόμενο βρίσκεται από το απόγευμα σε ύφεση ωστόσο οι υγειονομικές αρχές του νησιού καλούν τους πολίτες με προβλήματα υγείας να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Ιδιαίτερη προσοχή κατά μήκος του Βόρειου Οδικού ‘Αξονα της Κρήτης πρέπει να επιδεικνύουν οι οδηγοί, σύμφωνα με τις αρχές και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, λόγω των κλαδιών που υπάρχουν από πτώσεις λόγω των ανέμων, αλλά και της χαμηλής ορατότητας.

Επίσης ο δρόμος, όπως ενημερώθηκε το ΑΠΕ, γλιστράει λόγω της σκόνης που έχει δημιουργήσει επί της ασφάλτου ένα «φιλμ», οπότε οι οδηγοί οφείλουν να διατηρούν χαμηλές ταχύτητες.

\Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του συντονιστικού Κέντρου της Π.Υ κ. Στρατάκη, η υπηρεσία βρίσκεται σε επιφυλακή λόγω των νότιων ανέμων που πνέουν στην Περιφέρεια Κρήτης -κατά τόπους φτάνουν τα 9 μποφώρ- και τον κίνδυνο πυρκαγιών.

Σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο δεν υπάρχουν εστίες όπως στα Χανιά και σε 4 μέτωπα που κλήθηκαν να επέμβουν στο Ρέθυμνο, σβήστηκαν αμέσως.

Στο Ρέθυμνο, η αφρικανική σκόνη σε συνάρτηση με τους ισχυρούς ανέμους έχουν δημιουργήσει μία αποπνικτική ατμόσφαιρα, με παράλληλη επιβάρυνση την θερμοκρασία που έφτασε  27 βαθμούς.

Στο Ηράκλειο, η αφρικανική σκόνη βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα που ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια ασφαλείας. Αρκετοί βρίσκονται στο νοσοκομείου με αναπνευστικά προβλήματα, ο δήμος έλαβε απόψε την απόφαση να μη λειτουργήσουν τα εσπερινά σχολεία ενώ προβλήματα υπήρξαν και στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου, με πτήσεις που παρουσίασαν καθυστερήσεις στην προσέγγισης τους στον αεροδιάδρομο.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, από αύριο αναμένεται να υπάρξει σχετική αποσυμφόρηση σχετικά με την αφρικανική σκόνη, όμως οι πολίτες σύμφωνα με οδηγίες από την Περιφέρεια και τους δήμους, οφείλουν να επιδείξουν προσοχή κυρίως στις μετακινήσεις τους και στην έκθεση τους στη σκόνη.

Πηγή>Εφ. «ΤΑ νεα» 22/03/2018 21:26 

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Αναδημοσιεύσεις, Οι συνεργάτες μας, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.