Άρχισαν τα σεμινάρια ΚΕΚ «Γεννηματάς» Η/Υ σε Κάρπαθο & Κάσο

 

 Κάρπαθος,  03-04-2018

Άρχισαν και συνεχίζονται με επιτυχία στην Κάρπαθο και την Κάσο τα σεμινάρια που διοργανώνει το Επαρχείο Καρπάθου-Κάσου σε συνεργασία με το ΚΕΚ (Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης) «Γ. Γεννηματάς», της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Τα σεμινάρια αφορούν εκμάθηση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και πραγματοποιούνται αντίστοιχα στην Κάρπαθο στην αίθουσα σεμιναρίων του Επαρχείου) και στην Κάσο. Επίσης άρχισαν και συνεχίζονται με επιτυχία τα σεμινάρια εκμάθησης παραδοσιακών χορών και μουσικών οργάνων (λαούτο) στην Κάρπαθο, ενώ στην Κάσο όπως και πέρσι είναι σε εξέλιξη  τα σεμινάρια Αγγλικά  στον   Τουρισμό , καθώς επίσης και  η Σχολή Γονέων.

Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι αρκετά μεγάλη και το ενδιαφέρον ιδιαίτερο. Αμέσως μετά το Πάσχα θα ξεκινήσουν άλλα δύο σεμινάρια αγγειοπλαστικής και παρασκευής παραδοσιακών αρτοσκευασμάτων για τα οποία ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή, πάνω από 40 άτομα για κάθε κατηγορία, ενώ γίνεται προσπάθεια ύστερα από σχετικά αιτήματα συμπατριωτών μας, το Επαρχείο σε συνεργασία με το «ΚΕΚ Γεννηματάς» να διοργανώσει σεμινάρια για κρεοπώλες, ξεναγούς και του ΕΦΕΤ.

Οι διδάσκοντες στα σεμινάρια στο 90% είναι ντόπιοι οι οποίοι αμείβονται από το ΚΕΚ, ενώ οι συμμετοχές όσων τα παρακολουθούν είναι δωρεάν. Στη λήξη των σεμιναρίων θα γίνει τόσο στην Κάρπαθο όσο και στην Κάσο ειδική εκδήλωση κατά την οποία θα εκτεθούν τα δημιουργήματα όσων πήραν μέρος στα σεμινάρια, όλων των τμημάτων και θα απονεμηθούν τα σχετικά διπλώματα. Ο Έπαρχος αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει την πρόεδρο του «ΚΕΚ Γεννηματά» Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο κυρία Χαρούλα Γιασιράνη, τους υπαλλήλους του «ΚΕΚ Γεννηματάς», τους δασκάλους για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους και όλους τους συμπατριώτες και τις συμπατριώτισσες και τη συμμετοχή τους.

Πηγή>Π.Ε. Καρπάθου-Κάσου/Δ.Τ. Αρ. Πρωτ. 747

Advertisements

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Ανταποκρίσεις από την Κάρπαθο, Οι συνεργάτες μας, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.