Μια ξεχωριστή εκδήλωση

Μια ξεχωριστή πνευματική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 30 Απριλίου στην κατάμεστη αίθουσα «Λούλη Ψυχούλη του ATHENEAUM στο Θησείο.

Κατ’ αυτήν ο μαέστρος και βαρύτονος Κωστής Κωνσταντάρας, με τον Κωνσταντίνο Παπαγιαννακόπουλο απέδωσαν επιλεγμένα αποσπάσματα από το βιβλίο του Γιώργου Βαξεβανίδη «Διαδρομές με χρώμα».

Τα αποσπάσματα αφορούσαν στην αισθαντική θέαση της Κάσου, με παραβολικές αφηγήσεις από την ιστορία του νησιού και των ανθρώπων του. Επίσης αναμνήσεις από την Πάρο του Μεσοπολέμου και της Κατοχής, καθώς και εντυπώσεις από επισκέψεις στην Αίγυπτο, με αναφορές στις νοσταλγίες των εξαναγκασθέντων σε εκπατρισμό  Αιγυπτιωτών  Ελλήνων. Και τέλος φιλοσοφικά κείμενα.

Κατά τα μεσοδιαστήματα ακούστηκαν μελωδίες κλασσικών συνθετών και τραγούδια των Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Δ. Λάγιου, Μ. Σουγιούλ,  Αττίκ και άλλων.

Το μελωδικό μέρος απέδωσαν οι υψίφωνοι Γιολάντα και Ελισάβετ Αθανασοπούλου, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τον βαρύτονο Κωστή Κωνσταντάρα, τους οποίους και συνόδευσε στο πιάνο η Δομινίκη Χάλαρη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκλεκτά μέλη από το Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων, καθώς και από τις παροικίες Αθηνών της Κάσου και της Πάρου και διακεκριμένοι επιστήμονες.

Αυτή η ιδιαίτερης υφής και σύνθεσης εκδήλωση ολοκληρώθηκε και με έκθεση έργων της ζωγράφου και αγιογράφου Αννέτας και φωτογραφίες του συζύγου της Ιωσήφ Παπαδόπουλου και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα και ευμενέστατα σχόλια όσων την παρακολούθησαν.

Advertisements

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Οι συνεργάτες μας, Πολιτιστικές εκδηλώσεις, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.