Δυσάρεστα νέα στην κασιώτικη παροικία της Αθήνας και τον καλλιτεχνικό κόσμο: Έφυγε ο Νίκος Χύτας.

Πριν λίγη ώρα πληροφορηθήκαμε  τα δυσάρεστα νέα, ο αγαπητός μας φίλος και ηθοποιός Νίκος Χύτας, έχασε τη μάχη με την επάρατο ασθένεια, η οποία τον ταλαιπωρούσε τα τελευταία χρόνια, στα 63 του χρόνια.

Τον πρωτοείδαμε στο «Μινόρε της αυγής», το «Κάμπινγκ», συμμετείχε στα «Μυστικά της Εδέμ», «Σαν τα τρελά πουλιά». Ο Νίκος Χύτας έπαιξε στο θέατρο, στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο. Είχε πάρει μέρος σε δεκάδες τηλεοπτικά σίριαλ, ταινίες και θεατρικές παραστάσεις όπως στη «Μήδεια», «Κρείσσων των Εμών Βουλευμάτων» (2016), Το τρίτο στεφάνι (2011), «Μυστικά της Εδέμ», 7 θανάσιμες πεθερές, Γκασταρμπάιτερ, Μαντώ Μαυρογένους (1983), «Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα», «Δανεικός πατέρας», «Σοφία… Ορθή», «Σύνορα αγάπης», «Φάκελος Πολκ στον αέρα» (1992), «Η μικρή μας πόλη» (2003), «Ποντικοπαγίδα» (1995), «Η γυνή να φοβείται τον άνδρα» (2003) κ.ά.

Όλα αυτά, όπως έλεγε ο ίδιος, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό περιοδικό:  «ήταν αποτέλεσμα πολλής δουλειάς».

Ο Νίκος Χύτας ήταν παντρεμένος με τη Βιργινία Βιντιάδη με την οποία απέκτησε τον 23χρονο σήμερα Μάνο. Συχνά τα καλοκαίρια επισκεπτόταν το γυναικονήσι του, την Κάσο, όταν οι καλλιτεχνικές του υποχρεώσεις το επέτρεπαν.

H κηδεία του θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 9 Ιουνίου στις 5:30 μμ. από το κοιμητήριο της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στα Γλυκά Νερά.

Φίλε αγαπητέ Νίκο, σε αγαπήσαμε γιατί το άξιζες κι ας μην ήσουν γηγενής Κασιώτης. Η διαδικτυακή εφημερίδα Νέα «Φωνή της Κάσου», εκφράζει «Θερμά Συλλυπητήρια» στην οικογένειά σου. Είθε το χώμα της αθηναϊκής γης που θα σε σκεπάσει να είναι ελαφρύ.

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Κοινωνικά, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.