Δυσάρεστα νέα στην κασιώτικη παροικία της Αθήνας: Έφυγε η Έλλη Παρασάκη

Αυτό το μήνα όλο δυσάρεστα νέα μαθαίνουμε. Στις απώλειες προσφιλών Κασιωτών που είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα του Γιάννη Λυριστή και του γιού του Γιάννη Θεοδωράκη, οι οποίες  μας γνωστοποιήθηκαν μόλις πρόσφατα, ήρθε να προστεθεί και αυτή της Έλλης Παρασάκη, χθες Σάββατο,  η οποία ταλαιπωρήθηκε λόγω της  βίαιης εξέλιξης της επάρατης ασθένειάς της.

Η Έλλη Παρασάκη ήταν δίδυμη κόρη του Κασιώτη Ανδρέα Παρασάκη και της Ευγενίας Διακαντώνη. Γεννήθηκε στην Ισμαηλία της Αιγύπτου, όπως και η δίδυμη αδελφή της Άννα και ο αδελφός της Στέλιος, πλοίαρχος Ε.Ν.

Φοίτησε όπως και τα αδέλφια της, στα σχολεία της Ελληνικής κοινότητας Πορτ Σάιντ, όπου ήταν εγκατεστημένη η οικογένειά τους. Με την μαζική αναχώρηση από την Αίγυπτο, πολλών συμπατριωτών μας στο μέσο της 10ετίας του ΄60, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα.

Η Έλλη μεγάλωσε με κασιώτικες παραδώσεις και ήταν υπόδειγμα σεμνού και απλού ανθρώπου. Αγαπούσε τη μικρή της πατρίδα την Κάσο, και την επισκεπτόταν κάθε καλοκαίρι.

Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα 11 Ιουνίου στις 3 μμ. από το κοιμητήριο Ζωγράφου Αθηνών.

Η διαδικτυακή εφημερίδα νέα «Φωνή της Κάσου» εκφράζει «Θερμά Συλλυπητήρια» στα αδέλφια της και την κόρη της.

Καλό ταξίδι Έλλη, ο πρόωρος χαμός σου πολύ μας στενοχώρησε. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της αθηναϊκής γης που θα σε σκεπάσει.

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Κοινωνικά, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.