Άλλη μια απώλεια στην κασιώτικη παροικία της Αθήνας. ‘Εφυγε η Ευδοκία Στρεβινιώτη-Μπρουσιανού

Στις 24ης Ιουνίου πληροφορηθήκαμε ότι η καλή μας συμπατριώτισσα Ευδοκία Στρεβινιώτη, το γένος Μπρουσιανού, ύστερα από μια μεγάλη περιπέτεια με την υγεία της, δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας.

Η Ευδοκία Μπρουσιανού γεννήθηκε στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου. Φοίτησε στα ελληνικά σχολεία της εκεί κοινότητας. Η οικογένειά της μετά την αποχώρησή της από τη χώρα του Νείλου, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα.

Η Ευδοκία παντρεύτηκε τον Σπύρο Στρεβινιώτη, κι οι δυο τους εργάζονταν στην γαλλική εταιρεία εξαγωγής βωξίτη στα Άσπρα Σπίτια,  εκεί έζησαν μέχρι τη συνταξιοδότησή τους. Στο διάστημα αυτό απέκτησε την Ροσμαρί, και τον Ντίνο, που τις χάρισαν εγγονάκια.

Η Ευδοκία αγαπούσε πολύ την μικρή της πατρίδα, την Κάσο, μάλιστα, τα τελευταία χρόνια την επισκέπτονταν κάθε καλοκαίρι. Η απώλεια της Ευδοκίας, μάς στενοχώρησε ιδιαίτερα, καθότι ήταν αξιαγάπητος άνθρωπος, και ότι γράψουμε είναι λίγο για να παρηγορήσουμε τους δικούς της

Η διαδικτυακή εφημερίδα Νέα «Φωνή της Κάσου» εκφράζει ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ στους οικείους της.

Ευδοκία Καλό σου ταξίδι.

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Κοινωνικά, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.