Άλλος ένας καλός φίλος της Κάσου έφυγε, ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Σωτήρχος

Οι δυσάρεστες ειδήσεις για ανθρώπους που χάνουμε τον ένα μετά τον άλλο στη μικρή κασιώτικη κοινωνία μας, πέφτουν βροχή αυτή την εποχή.

Ο λόγος για τον γνωστό δημοσιογράφο, πολυγραφότατο συγγραφέα και καλό φίλο της Κάσου, τον Παναγιώτη Σωτήρχο.  Σύζυγο της Σοφίας Βελούδου, κόρης της Καλλιόπης Βελούδου. Η σορός του μεταφέρθηκε και ετάφη προχθές στο κοιμητήριο της Πέρα Παναγίας στην Κάσο.

Ο Παναγιώτης Σωτήρχος υπηρέτησε την μαχόμενη δημοσιογραφία για πολλά χρόνια και διετέλεσε διευθυντής στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ».  Επίσης για πολλά χρόνια έκανε εκπομπές θρησκευτικού περιεχομένου από το ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας.

Μεταξύ των 52 βιβλίων του Π. Σωτήρχου, συγκατατάσσεται και ένα βιβλίο για την Κάσο με τίτλο «Σοφίλα». Η παρουσίαση του βιβλίου αυτού,  έγινε όταν αυτό πρωτο-κυκλοφόρησε, και μάλιστα στο νησί μας, περίοδο όπου συχνά τα καλοκαίρια, περνούσε τις διακοπές του ο συγγραφέας με τη σύζυγό του. Ένα από αυτά έτυχε να τον γνωρίζω, και από τότε κάναμε κάποιες πνευματικές «αποσπερίες» με άλλους συμπατριώτες.

Η διαδικτυακή εφημερίδα Νέα «Φωνή της Κάσου» εκφράζει Θερμά Συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ας είναι ελαφρύ το κασιώτικο χώμα που θα σε σκεπάσει αγαπητέ Παναγιώτη.

Μιχάλης Κ. Σκουλιός

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Κοινωνικά, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.