Η συναυλία των «Μουσικών Δυνάμεων Κάσου» 20-8-2018 -VIDEO

Τη Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018 στις 9μμ πραγματοποιήθηκε η συναυλία των «Μουσικών Δυνάμεων Κάσου», στον προαύλιο χώρου της εκκλησιάς του Αγίου Φανουρίου στην συνοικία «Καθίστρες» της Αγίας Μαρίνας.

Τη  συναυλία διοργάνωσε ο Κασιώτικος Σύλλογος Ρόδου «Ο Χαδιώτης», με χορηγό την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, και ήταν αφιερωμένη στον ξακουστό λυράρη της Κάσου «Λιό του Κώστα Αντώναρη» – Περσελή, ο οποίος πριν λίγους μήνες έφυγε από κοντά μας.

Τις «Μουσικές Δυνάμεις Κάσου» αποτελούν παλιοί και νέοι παραδοσιακοί μουσικοί που κάθε χρόνο συμμετέχουν στα μουσικά πολιτιστικά δρώμενα του καλοκαιριού.

Στη συναυλία της 20ης Αυγούστου έλαβαν μέρος οι:

-Δημήτρης Σάββα Περσελής & Ανδριανός Β. Χασαπλαδάκης Λύρα-Τραγούδι

-Αντώνης Εμμ. Καραγιαννάκης Λαγούτο-Τραγούδι – Μάρκος Ιερομόναχος Λαγούτο

και ο λυράρης Νεκτάριος Γ. Σταματάκης – Τραγούδι.

Οι οποίοι έπαιξαν και τραγούδησαν παλιούς σκοπούς του νησιού μας.

Η Νέα «Φωνή της Κάσου» ήταν παρούσα και όπως ήταν φυσικό κατέγραψε τη συναυλία, την οποία θα αναρτήσει τμηματικά για τεχνικούς λόγους, θέλοντας να συμβάλει στην διατήρηση – προβολή της παράδοσης, όπως και στην ενημέρωση-ψυχαγωγία όσων δεν μπόρεσαν να βρίσκονται αυτήν την περίοδο στο νησί μας, των απανταχού Κασίων και φίλων μας.

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Ανταποκρίσεις από την Κάσο, Ιστορικά - Λαογραφικά Θέματα, Πρόλογος, Πολιτιστικές εκδηλώσεις, Σύντομες Ειδήσεις, VIDEO. Bookmark the permalink.