Δυσάρεστα νέα στην κασιώτικη παροικία της Αθήνας- Έφυγε η Λιάνα Μαυρή-Κορκόνδειλα

Είναι στιγμές που καμιά φορά, δεν πιστεύεις όσα ακούς ή διαβάζεις. Και είναι να αναρωτιέσαι, μα, είναι δυνατόν;… Σήμερα το μεσημέρι το διαβάσαμε κι αυτό για τη Λιάνα Μαυρή – Κορκόνδειλα. Η δική μας Λιάνα, από σήμερα δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. Αυτή η ευγενική μορφή, η αξιοπρεπής Κυρία, που μας τιμούσε με την  παρουσία της ως δωδεκανησία και ειδικότερα σαν Κασιώτισσα, νικήθηκε κεραυνοβόλα από την ξορκισμένη νόσο της εποχής.

Η Λιάνα Μαυρή-Κορκόνδειλα ήταν κόρη των Κασίων Νικολάου Μιχ. Μαυρή και της Ελέγκως Πέρρου, γεννήθηκε στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου το 1951.

Φοίτησε στα σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας Πορτ Σάιντ. Μετά την αποφοίτησή της, εγκατέλειψε την Αίγυπτο με τους γονείς της και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα (1967), όπου και φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά το πέρας των σπουδών της, ακολούθησε την δικηγορία, υπηρετώντας το επάγγελμα επί σαράντα συναπτά χρόνια.

Στο διάστημα αυτό νυμφεύθηκε τον συμπατριώτη της από το Πορτ Σάιντ, Ανδριανό Κορκόνδειλα, ιατρό-καρδιολόγο (1931-2013) και απέκτησαν δύο παιδιά, τον Μιχάλη (ψυχίατρο) και την Ελένη (επιχειρηματία), και μία εγγονή την Ιόλη.

Με τα κοινά των δωδεκανησιακών συλλόγων άρχισε να ασχολείται το 1993. Εκλέχτηκε μέλος του Δ.Σ. στο Σύλλογο των Εν Ελλάδι Κασίων, στον οποίο εργάστηκε εθελοντικά για δύο θητείες. Από το 2000 ασχολείται με τον γυναικείο σύλλογο «Δωδεκανησιακή Μέλισσα», στον οποίο εκλέχτηκε μέλος του Δ.Σ. εκπροσωπώντας την ιδιαίτερη πατρίδα της, την Κάσο. Από το 2013 είναι πρόεδρος της «Δωδεκανησιακής Μέλισσας» και εκπροσωπεί το εν λόγω σωματείο στην Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Α-Π.

Με λύπη, τα παιδιά της, μας ανακοίνωσαν ότι η  εξόδιος ακολουθία για την αγαπημένη τους μητέρα, Ισαβέλλα (Λιάνα) Κορκόνδειλα θα γίνει την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018 ώρα 11:30, στο κοιμητήριο της Νέας Ερυθραίας.

Παράκληση της οικογένειας, αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές στο Σωματείο Δωδεκανησιακή Μέλισσα. (Alpha bank GR 780 140 1110 1110 02101065421).

Η διαδικτυακή εφημερίδα Νέα «Φωνή της Κάσου», κι εγώ προσωπικά, απευθύνω  θερμά συλλυπητήρια στους οικείους σου. Είθε να είναι ελαφρύ το χώμα της αθηναϊκής γης που θα σε δεχθεί, Λιάνα. Λιάνα, πολύ θα μας λείψεις. 

Μιχάλης Κ. Σκουλιός

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Κοινωνικά, ΜΟΡΦΕΣ, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.