Έναρξη δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίας στα νησιά Κάρπαθο και Κάσο

Ρόδος   11  Οκτωβρίου  2018

Έναρξη δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίας στα νησιά  Κάρπαθο και Κάσο

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνεται ότι ξεκινάνε δολωματικοί ψεκασμοί των ελαιοδένδρων για την καταπολέμηση του Δάκου της ελιάς από τις 13 Οκτωβρίου  2018, οι οποίοι θα διαρκέσουν  περίπου μέχρι τις 21 Οκτωβρίου 2018 σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες των  νήσων  Καρπάθου και Κάσου.

Επισημαίνουμε ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν ανοιχτά τα αγροκτήματα τους όσα είναι περιφραγμένα, αλλά και να παρευρίσκονται σε αυτά, όσοι επιθυμούν, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παράπονα.

Παρακαλούνται οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν τα μελισσοσμήνη τους και τα ζώα τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές προς αποφυγή τυχόν δηλητηριάσεων.

Επίσης παρακαλούνται οι βιοκαλλιεργητές ελιάς να επισημάνουν με κόκκινη ταινία τα ελαιοκτήματά τους περιμετρικά για να αποφευχθεί τυχόν ψεκασμός από τα συνεργεία ψεκασμού δακοκτονίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Καρπάθου  τηλ. (2245361204) και στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Δωδ/σου- Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου στη Ρόδο, τηλ. 2241364927, 2241364926 και 2241364912.

Ε. Π.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑ

Πηγή >ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ /ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ/ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ/Δ.Τ. Αρ. πρωτ. 9009

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Ανταποκρίσεις από τη Ρόδο, Αναδημοσιεύσεις, Οι συνεργάτες μας, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.