Γνωριμία με την Παράδοση και τα πανηγύρια της Καρπάθου!

Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018. ο ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΡΠΑΘΙΩΝ ΝΕΩΝ, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων «ΕΝΟΡΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ», του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Πειραιά, πραγματοποίησε παρουσίαση – αναπαράσταση με θέμα «Γνωριμία με την παράδοση και τα πανηγύρια της Καρπάθου». Με μεγάλη χαρά αποδεχθήκαμε για δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια την πρόσκληση του πατέρα Γεώργιου Γεωργακόπουλου να παραστούμε και να διαφημίσουμε όσο το δυνατό καλύτερα στο ποίμνιο του και στον Πειραιά το αγαπημένο μας νησί.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε αρχικά μια παρουσίαση power point με στοιχεία για την Κάρπαθο, τα ήθη κι έθιμα μας και τον τρόπο πραγματοποίησης των παραδοσιακών μας πανηγυριών: από το άσπρισμα και το τεμαχισμό των κρεάτων έως το γλέντι και το χορό. Ακολούθησε αναπαράσταση με καθιστό γλέντι και παραδοσιακούς μας χορούς. Στο τέλος, οι νέοι μας τραγούδησαν Καλαματιανά και συμμετείχε και το κοινό στο χορό.

 

Η προσπάθεια για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής ήταν μεγάλη. Ευχαριστούμε θερμά όσους βοήθησαν για να γίνει. Τον πατέρα Γεώργιο για την πρόσκληση, το δικό μας πατέρα Καλλίνικο Μαυρολέων που μεσολάβησε, τον κο. Γιώργο Χατζηαντωνίου ο οποίος μαγείρεψε παραδοσιακό κρέας με χόνδρο και μας δώρησε δύο μπουκάλια οθείτικο κρασί, το φούρνο ΝΤΟΥΡΑ στον Πειραιά, για ένα πανιέρι με γλεούδια και βεβαίως τον κόσμο που ήρθε να παρακολουθήσει την προσπάθεια μας. Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει για τα παιδιά του Ομίλου μας. Σε μια μικρή σκηνή, με μεγάλη προθυμία συνολικά 24 άτομα του Ομίλου μας δείξανε την αγάπη τους για το νησί και τα έθιμα μας. Ακόμη και τα παιδιά που δε συμμετείχαν με ενεργό ρόλο στην αναπαράσταση και ήρθαν να παρακολουθήσουν μοίρασαν γλεούδια, εξηγούσαν στον κόσμο και χόρεψαν στο τέλος. Νέοι της Καρπάθου από το Κάστελο ως τη Σαρία. Γιατί η Κάρπαθος μας ενώνει!

Πηγή> Όμιλος Καρπαθίων Νέων

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Αναδημοσιεύσεις, Οι συνεργάτες μας, Πρόλογος, Πολιτιστικές εκδηλώσεις, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.