Η συνάντηση συμπατριωτών στο Σύλλογο των Εν Ελλάδι Κασίων 24-11-2018

Το Σάββατο 24ης Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση συμπατριωτών στα γραφεία του Συλλόγου των Εν Ελλάδι Κασίων.

Είναι ενθαρρυντικό ότι πολλοί συμπατριώτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του προέδρου κ. Ζαχαριάδη, προκειμένου να  ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις σχετικά με το μέλλον του Συλλόγου.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων κ. Ι. Φραγκούλης ανέλαβε τον ρόλο του συντονιστή.

Αρχικά ο πρόεδρος κ. Ζαχαριάδης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στις πολλές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Σύλλογος κλείνοντας 90 χρόνια ύπαρξης. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στα οικονομικά προβλήματα, την απροθυμία του κόσμου να συγκεντρώνεται σε εκδηλώσεις όπως και στις Γενικές Συνελεύσεις. Κι αυτό γιατί, από το 1994 που είναι μέλος του ΔΣ, δεν έχει ξανά αντιμετωπίσει τέτοια κατάσταση. Στη συνέχεια πήραν τον λόγο μέλη του ΔΣ και εξέφρασαν τα παράπονά τους για έλλειψη συμπαράστασης στο έργο τους από τα λοιπά μέλη του Συλλόγου.

Και, απηύθυναν έκκληση να έλθουν και άλλα άτομα στο ΔΣ. Μια αλλαγή του υπάρχοντος Καταστατικού του Συλλόγου, θα επέτρεπε στη μικρότερη σύνθεση του, να γίνει το πολύ 9μελές,  ώστε περισσότερο ευέλικτο  θα δώσει τη δυνατότητα,  καλύτερης λειτουργία του, αφού θα επιτυγχάνεται ευκολότερα απαρτία. Για την αναγκαιότητα αυτή υπήρξε συμφωνία από όλους τους παρευρισκόμενους και θα πρέπει να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες ενέργειες τροποποίησης του καταστατικού από το νέο Δ.Σ που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές που θα πραγματοποιηθούν το νέο έτος.

Στη συνέχεια πήραν τον λόγο πολλοί παρευρισκόμενοι, η συνάντηση ξεπέρασε σε διάρκεια τις 2 ώρες. Μεταξύ άλλων η συζήτηση επικεντρώθηκε και στα ακόλουθα:

 • Στην υπάρχουσα νοοτροπία μας, η οποία πρέπει να αλλάξει. Ο Δήμος Κάσου, οι φορείς όπως Σύλλογοι, ΚΟΙΝΣΕΠ, κ.λπ. θα πρέπει στηριχθούν από όλους μας.
 • Στην ερώτηση των παρισταμένων, εάν υπάρχει τυχόν οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου από τον Δήμο Κάσου, η απάντηση δυστυχώς ήταν αρνητική.
 • Αναφέρθηκε η ανάγκη δημιουργίας και λειτουργίας επιτροπών, ανεξάρτητων από το ΔΣ, όπως έχει γίνει με απόλυτη επιτυχία στον Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων (Σ.Α.Ε.)
 • Αναφέρθηκαν πολλοί στην ομολογουμένως επιτυχημένη λειτουργία του κυριακάτικου καφενείου στο εντευκτήριο του Συλλόγου, το οποίο πρέπει όχι μόνο να συνεχίσει τη λειτουργία του, αλλά και να ενισχυθεί με κάθε τρόπο και από συμπατριώτισσες.
 • Οι όποιες διαπιστώσεις γίνονται, θα πρέπει να έχουν σκοπό την βελτίωση της λειτουργίας του συλλόγου, και  δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται, κυρίως από τα μέλη του ΔΣ, ως να είναι προσωπικές.
 • Επιβάλλεται να καταβληθεί προσπάθεια να έλθουν στο σύλλογο άτομα που δεν είναι μέλη. Μια πολυπληθής κατηγορία απόντων αποτελούν οι οικογένειες των 40άρηδων.
 • Πρέπει να γίνονται εκδηλώσεις με στόχο τη συσπείρωση της νεολαίας, ιδιαίτερο θέμα αποτελεί η ύπαρξη και παρουσία του χορευτικού. Οι φοιτητές που βραβεύονται από το Σύλλογο κάθε χρόνο, πρέπει να μην τους ξεχνάμε. Η συχνή επικοινωνία μαζί τους αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον μας γι αυτούς.
 • Η ύπαρξη των εντύπων, η ταυτότητα που πρέπει να έχουν, η συχνότητα κυκλοφορίας τους είναι μόνο μερικά από τα θέματα που απασχόλησαν για πολύ ώρα τους παρευρισκόμενους, σχετικά με την ενημέρωση για τα δρώμενα στην Κάσο και όπου υπάρχουν Κασιώτες.
 • Η αναγκαιότητα πραγματοποίησης εκδηλώσεων για τη συσπείρωση του κόσμου, άσχετα αν το κέρδος είναι πολύ μικρό (παιδικά πάρτι, αποκριάτικα γλέντια, κ.λπ.).
 • Η αξιοποίηση κονδυλίων από προγράμματα ΕΕ (ΕΣΠΑ κ.λπ.).
 • Ο κ. Τσαμπανάκης, ο μοναδικός Καρπάθιος που παρευρέθηκε, αναφέρθηκε στην επικείμενη ανακήρυξη της Κάσου ως Ιερό Νησί από την Ελληνική Βουλή.

Κλείνοντας ο κ. Ζαχαριάδης ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την ιδέες τους, εισηγήθηκε για ένα νέο ραντεβού συμπατριωτών στον Πειραιά, σε ημερομηνία που θα καθοριστεί έγκαιρα πριν την Πρωτοχρονιά, ώστε να υπάρξει μια συνάντηση με τους συμπατριώτες μας που μένουν στα Νότια προάστια και δυσκολεύονται να μετακινούνται προς την Αθήνα.

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Διαλογισμοί-Γνώμες-Απόψεις, Οι συνεργάτες μας, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.