Τα κασιώτικα κάλαντα Θεοφανείων – VIDEO & ΦΩΤΟ

Σήμερα τα Φώτα κι ο φωτισμός, τί χαρά μεγάλη και ο Αγιασμός!…

«Δεν είναι ετούτη εορτή ωσάν την περασμένη, μόνον η μέρα η χρυσή και δοξολοϊσμένη. Που οι παπάδες περπατού(ν) με το Σταυρό στο χέρι… και μπαίνουσι στα σπίδια σας και λέ(γ)ου τον Ιορδάνη… Βοήθεια να έχετε τον Μέγα Ιωάννη…»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εικόνες από μια αλλοτινή Κάσο.  Θεοφάνεια αρχές  10ετίας του 60. Φωτογραφίες από το αρχείο του αείμνηστου Αντ. Σοϊλη.Ο παπα Σάββας Ζαράρης στον Εμπορειό ρίχνει τον Σταυρό, στης  «Παναγίας τα Νερά»…με ψάλτη τον Γιάννη του Κομιανού (δεξιά). Στη φωτ. διακρίνονται επίσης ο τότε γυμνασιάρχης Κάσου Σωτηρίου και ο καθηγητής Μελεούνης από τη Ρόδο.

Στην  αναμνηστική φωτογραφία των Θεοφανείων από αριστερά διακρίνονται οι τότε μαθητές γυμνασίου   Γεώργιος Σ. Ζαράρης, Λούκας Ηρ. Πιπίνος, Γιάννης Βασ. Περσελής «Περσελούκας» ή «Καλαφάτης»  που κρατάει τον Σταυρό, και  ο αείμνηστος Δημ. Παπαδημητρίου «Μπούτης». Οι πιτσιρικάδες κάτω από αριστερά ο μεσαίος Γιαννάκης Παπαχατζής και δεξιά ο Αντώνης Θ. Χατζηπέτρου «Αντωνιός».

Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες.

Μιχάλης Κ. Σκουλιός

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, ΕΠΙΦΥΛΛΙΔΕΣ, Ιστορικά - Λαογραφικά Θέματα, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις, VIDEO. Bookmark the permalink.