Η συνεδρίαση Δ.Σ. της Ο.Δ.Σ.Α-Π της 10ης Ιαν. 2019

Τελευταία Νέα:

6/12: Ανακήρυξη νησιών ΚΑΣΟΥ και ΨΑΡΡΩΝ σε ηρωικά νησιά από την Βουλή των Ελλήνων

7/12:  Εγκαίνια του 10ου Φεστιβάλ Μελιού, συμμετοχή Κυκλαδίτικου χορευτικού, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Ν. Φάληρο)

9/12:  Θεία λειτουργία Ομοσπονδίας Μικρών Κυκλαδονήσων  μετά αρτοκλασίας, προς τιμήν του προστάτη της, Αγίου Νικολάου,  στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, (Κλεισόβης 18, Πειραιάς) Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσίες Ένωσης Ροδίων (Υψηλάντου 143, Πειραιάς) – Εορτασμός Αγ. Νικολάου Ένωσης Καλυμνίων  (Πατησίων 46, Μουσείο)- Μονοήμερη εκδρομή Ομίλου Καρπαθίων Νέων σε  Αράχωβα – Δελφούς.

12/12:  Παρακολούθηση παράστασης «οι Μάγισσες της Σμύρνης» στο θέατρο Παλλάς –εκδήλωση Πολ. Ιδρύματος «Κλεόβουλος ο Λίνδιος»

15/12:Παρουσίαση  βιβλίου «Γαμήλιες τελετές στο Αιγαίο, το παράδειγμα της Νισύρου, 19ος αιώνας» καθηγητή Ζαχαρία Τσιρπανλή  στον Πειραϊκό Σύνδεσμο (Καραϊσκου 104). Την παρουσίαση θα κάνει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κώου – Νισύρου κ. Ναθαναήλ.  -Εκδήλωση Πολ. Ιδρύματος «Κλεόβουλος ο Λίνδιος»

Συνεστίαση Συλλόγων Κασίων και Ισμαηλίας στο Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών (3ης Σεπτεμβρίου 56, Αθήνα)

16/12: Γλέντι Ένωσης Χαλκιτών (3ης Σεπτεμβρίου 56, Αθήνα)

Παρουσίαση  βιβλίου «Οσία Μελώ» του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κώου – Νισύρου κ. Ναθαναήλ στο βιβλιοπωλείο «Παρουσία» ( Δημοτικό Θέατρο Πειραιά)

18/12: Συμμετοχή προέδρου Ομοσπονδίας μας στην  Ημερίδα του Υπουργείου Αιγαίου με θέμα «Δείκτες για την ανάπτυξη των μικρών νησιών»

19 και 22/12:Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης «Λωξάντρα», στο Θέατρο Βεάκη  Εκδήλωση Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων

29/12 –Μεσημεριανό γλέντι Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων στο κέντρο ΖΟΡΜΠΑΣ (Μικρολίμανο) -Χριστουγεννιάτικη γιορτή Ένωσης Καλυμνίων (Πατησίων 46, Μουσείο)

6/1:Συμμετοχή Ομοσπονδίας μας στον εορτασμό Θεοφανείων στον Πειραιά

 ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ: Στάλθηκε επιστολή για  νέα συνάντηση στην 2η ΥΠΕ , μέσα το επόμενο δεκαήμερο. Θα σταλεί και αντίστοιχη επιστολή στο Υπουργείο Υγείας.

 Νέο ΔΣ Ένωσης Ροδίων: Αποτελέσματα εκλογών 9/12:  Βασιλείου Κυριακή, Καραγιάννης  Δημήτρης, Κολεζάκης Μανώλης, Κορδίνα  Μαρία, Κάγιαλη Κατερίνα,Μήτρου  -Σαχίνη  Ρούλα, Χ»πέτρος Γιώργος. Εκπρόσωποι οι της Ένωσης στην Ομοσπονδία: Κασέκας Στέργος, Κορδίνα Μαρία, Χ»πέτρος Γώργος. Οι αρμοδιότητες των μελών του ΔΣ παραμένουν ως είχαν.

Νέο ΔΣ Συλλόγου Συμιακών Ελευσίνας: Αποτελέσματα εκλογών 16/12 και σύστασης σε σώμα την 19/12:  Πρόεδρος: Μανώλακας Ευάγγελος, Αντιπρόεδρος Α΄: Κουνελές Θοδωρής, Αντιπρόεδρος Β΄:  Φράγκου Γεωργία, Γραμματέας: Νομικού Άννα, Ταμίας: Λεβεντέρης Αλέξανδρος, Κοσμήτωρ: Αξιώτη Γεωργία, Υπεύθυνη Χορευτικού: Παπακαλοδούκα Ελένη- Εκπρόσωποι του Συλλόγου στην Ομοσπονδία: Κουνελές Θοδωρής,  Λεβεντέρης Αλέξανδρος.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ:

  • εκκρεμότητες συνδρομών 2019 προς την Ομοσπονδία μας
  • Άνοιξε διεθνής τραπεζικός λογαριασμός της Ομοσπονδίας μας στην Τράπεζα Πειραιώς. IBAN: GR50 0172 1080 0051 0809 0400 561

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΣ: Μετά από διαλογική συζήτηση, αποφασίστηκε η εν λόγω εκδήλωση να πραγματοποιηθεί στον Πειραϊκό Σύνδεσμο, το Σάββατο 9/2 και ώρα 7μμ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ 2019

2/3 Σάββατο 6μμ: Η αίθουσα του ΟΛΠ είναι διαθέσιμη για την πολιτιστική εκδήλωση με την παρουσίαση χορευτικών συγκροτημάτων από όλα τα Σωματεία των νησιών μας.

3/3 Κυριακή 11πμ: Δοξολογία στην Μητρόπολη (εκκρεμεί ο ορισμός του ομιλητή), Κατάθεση Στεφάνων, και βιβλιοπαρουσίαση στο ΕΒΕΑ

Παρουσίαση βιβλίου Νίκου Κωνσταντινίδη με τίτλο: «Τι είναι για μένα ευτυχία» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων 2/3/2019 – 3/3/2018 για την επέτειο «Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου» 

Με επιστολή τους, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου και η Ομοσπονδία  των Δωδεκανησιακών Παροικιακών Σωματείων Ρόδου, αιτούνται να ενταχθεί στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου, η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη, Προέδρου της Ομοσπονδίας και μέλους της Σ.Γ.Τ.Δ. με τίτλο: «Τι είναι για μένα ευτυχία». Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ο Δωδεκανήσιος μουσικοσυνθέτης και τραγουδιστής Τάκης Βούης, η Δωδεκανήσια τραγουδίστρια Μιρέλα Πάχου και πιθανότατα ο τραγουδιστής Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

Ροκ συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από το κορυφαίο Δωδεκανησιακό ροκ συγκρότημα  «OUTPASS».

Στάλθηκε επιστολή με κοινή πρόταση της Στέγης  Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου και των Ομοσπονδιών παροικιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιά & Ρόδου για την διάθεση του Δημοτικού Θεάτρου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εν λόγω συναυλία.  Όλα τα έξοδα (μετακίνησης, διαμονής, ήχου, φωτισμού, προβολών video κλπ,  θα καλυφθούν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, υπό την αιγίδα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου και των δύο Ομοσπονδιών.

Οι “OUTPASS” είναι το αγαπημένο Ροκ μουσικό σύνολο, με έδρα τη Ρόδο, το οποίο δίνει συναυλίες στα Δωδεκάνησα και έχει στο ενεργητικό του δύο CD με δικά τους τραγούδια και πολλές ροκ διασκευές. Πολλές από τις συναυλίες δίδονται για να στηριχθούν φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και κοινωφελείς σκοποί της Ομοσπονδίας, των Συλλόγων. Η Συναυλία θα έχει ελεύθερη είσοδο και όλοι οι καλλιτέχνες θα εργαστούν για αυτό την εκδήλωση με απόλυτη ανιδιοτέλεια. Στην εκδήλωση είναι προσκαλεσμένοι για να συμμετάσχουν και οι: Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Διονύσης Σαββόπουλος και ο Δωδεκανήσιος Τάκης Βούης.

Συνεργασία Ομοσπονδίας μας με φορείς Κοινωνικής Οικονομίας – ενέργειες για ένταξη Ομοσπονδίας μας σε Ευρωπαϊκά προγράμματα

Υπάρχουν θετικές εξελίξεις στις ενέργειες της Ομοσπονδίας μας, ιδιαίτερα για την  συμμετοχή μας στα προγράμματα ERASMUS, για τις οποίες θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση  από τη γραμματέα του ΔΣ κ. Σοφία Ηρακλείδου, η οποία ασχολείται συστηματικά με το θέμα.

Ανακοινώσεις –προσκλήσεις του Δήμου Πειραιά

Τετάρτη 16/1, 5μμ: Πρώτη συνάντηση για τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων «ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2019» στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Πέμπτη 17/1, 7μμ: Ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη με κατοίκους και φορείς της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας, στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ : Η διαδικασία υποβολής δηλώσεων για το Κτηματολόγιο άρχισε  την 19/11 και προβλέπεται να ολοκληρωθεί  την 19/2/ 2019 για τους πολίτες εσωτερικού, και την 20/5/ 2019 για τους πολίτες εξωτερικού. Το Κτηματολόγιο Δωδεκανήσου  αφορά όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων στους Δήμους Αγαθονησίου, Αστυπάλαιας, Καλύμνου, Λειψών, Λέρου (την περιοχή που δεν υπάγεται στο κτηματολόγιο της Κω), Καρπάθου, Κάσου, Νισύρου, Μεγίστης, Τήλου και Χάλκης. Για την υποβολή της δήλωσης, υπάρχουν δύο τρόποι:  Πηγαίνοντας ο ίδιος ή κάποιο τρίτο πρόσωπο σε κάποιο από τα αρμόδια Γραφεία Κτηματογράφησης που λειτουργούν σε Αθήνα, Κάλυμνο, Κάρπαθο  και  Λέρο ή πηγαίνοντας στα  Γραφεία Ενημέρωσης  που θα λειτουργούν για συγκεκριμένες περιόδους στα νησιά Αστυπάλαια, Αγαθονήσι, Νίσυρο, Τήλο, Χάλκη, Καστελόριζο και στους Λειψούς.

Ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής     www.ktimanet.gr.

Σύμφωνα με την ανάδοχο εταιρεία ΟΡΙΟ, λειτουργούν γραφεία κτηματογράφησης:

ΑΘΗΝΑ: Κρήτης 47 και Αλεξάνδρου Παναγούλη 88, Αγία Παρασκευή – Τηλ. 210 7299361, Fax 2122222881,

ΚΑΡΠΑΘΟΥ: Τηλ. 22450 22812,  Fax 2122222881,  ωράριο:  8:30-16:30- Διεύθυνση Πηγάδια, Πεζόδρομος Επαρχίου

ΚΑΛΥΜΝΟΥ:Τηλ. 22430 24339, Fax 2122222881,  ωράριο:  8:30-16:30- Διεύθυνση Πόθια, Κτήριο Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΗΣ  ΕΣΤΙΑΣ:  Έγινε τακτοποίηση του χώρου της κουζίνα και διανεμήθηκε σχέδιο με τα περιεχόμενα ανά αποθηκευτικό χώρο,  προκειμένου να μπορούν όλα τα μέλη του ΔΣ καθώς και όσα άτομα χρησιμοποιούν τον χώρο συστηματικά (μαθήματα Χορού Ένωσης Καλυμνίων και Ένωσης Συμιακών Νέων, κλπ), να διατηρούν κατά το δυνατό καθαρό τον χώρο και τακτοποιημένο.

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Εκτός από τις ήδη προγραμματισμένες εκδηλώσεις, εκκρεμεί ο προγραμματισμός για την πραγματοποίηση των ακόλουθων:- Εκδρομή στον Αη – Γιάννη (Άστρος Κυνουρίας) – Πρόταση θεάτρου Ν. Αιγαίου για την παράσταση «ΑΝΤΙΓΟΝΗ»  στον Πειραιά – Θα σταλούν ανοικτές προσκλήσεις για ενημερωτικές συναντήσεις με τους υποψήφιους Δωδεκανήσιους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Περιφέρεια Αττικής καθώς και με τους υποψήφιους στη Δωδεκάνησο.

Πηγή> Ο.Δ.Σ. Α-Π/ Δ.Τ.

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Οι συνεργάτες μας, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.