Συνάντηση αλληλοενημέρωσης της Ο.Δ.Σ.Α-Π στη Βουλή

Την 7/2, o Αντιπρόεδρος της Βουλής συμπατριώτης μας καθηγητής   κ. Δημήτρης Κρεμαστινός προσκάλεσε στη Βουλή εκπροσώπους των παροικιακών Σωματείων Δωδεκανήσου, με σκοπό την αλληλοενημέρωση σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και σε προβλήματα που έχουν οξυνθεί, λόγω και της γενικότερης κακής κατάστασης, που όλοι βιώνουμε.

Ο πρόεδρος κ. Γιάννης Φραγκούλης αναφέρθηκε επιγραμματικά στα κυριότερα τρέχοντα θέματα, που απασχολούν τους συμπατριώτες της παροικίας και των νησιών μας και συγκεκριμένα:

  • Στην ανάγκη ευκολότερης και ταχύτερης πρόσληψης προσωπικού στα ΠΠΙ και ΚΥ των νησιών μας, όταν υπάρχουν υποψήφιοι μόνιμοι κάτοικοι των αντίστοιχων νησιών
  • Στον κίνδυνο φθοράς από την καθυστέρηση συντήρησης και ανάδειξης των Δωδεκανησιακών Αρχείων, που παραμένουν εγκιβωτισμένα στη Δωδεκανησιακή Εστία, διότι δεν υπάρχει έπιπλο βιβλιοθήκη και εξοπλισμός για την ψηφιοποίησή τους.
  • Στην αδικαιολόγητη όσο και επικίνδυνη καθυστέρηση υλοποίησης αντιπλημμυρικών έργων στα νησιά μας
  • Στην ανάγκη   εφαρμογής του Μεταφορικού Ισοδυνάμου και για τους συμπατριώτες της παροικίας μας, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες, γεγονός που θα τονώσει και την τοπική οικονομία..
  • Στην ανάγκη προστασίας και σωστής λειτουργίας της ΑΣΤΕΡ, λόγω της συστηματικής προσπάθειας απαξίωσης αυτής, που έχει οδυνηρά αποτελέσματα, όπως η οικονομική επιβάρυνση των σπουδαστών και των οικογενειών τους, από την μη λειτουργία του οικοτροφείου.

Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων, κατά την οποία  ο κ. Κρεμαστινός αναφέρθηκε σε ενέργειες που έχουν γίνει και κυρίως σε  ενέργειες που πρέπει να γίνουν προς την κατεύθυνση επίλυσης όσο το δυνατό περισσοτέρων προβλημάτων των Δωδεκανησίων. Η συνάντηση έκλεισε σε κλίμα γενικής ικανοποίησης και με την υπόσχεση της επανάληψής της, τόσο στη Δωδεκανησιακή Εστία σε μια νέα προσπάθεια ανοικτού καλέσματος, όσο και στη Βουλή, όπου το γραφείο του κ. Κρεμαστινού είναι πάντα ανοικτό για όλους τους συμπατριώτες μας

<

p style=»text-align:center;»>Το ΔΣ της Ομοσπονδίας

Πηγή>Ο.Δ.Σ.Α-Π.Τ.

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Οι συνεργάτες μας, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.