Επίσκεψη στο Η.Ν.Κ. από το Έπαρχο και τον Προϊστάμενο Τμήματος Μελετών Δωδεκανήσου

Κάρπαθος , 1.4.2019

Το νησί της Κάσου θα επισκεφθεί αύριο 2 Απριλίου 2019 μαζί με τον προϊστάμενο του Τμήματος Μελετών    της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου  κ. Γεώργιο Κούρτη.  Θα γίνει συνάντηση με τη δήμαρχο της Ηρωικής Νήσου Κάσου κα. Μαίρη Σορώτου-Τσανάκη   στο δημοτικό κατάστημα, προκειμένου να καταγραφούν και να αξιολογηθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν  από τις έντονες βροχοπτώσεις της 29ης Μαρτίου  . Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν και  τα δύο νησιά Κάρπαθο και Κάσο  από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 28 Μαρτίου και συνεχίστηκαν μέχρι και τα ξημερώματα της Παρασκευής 29 Μαρτίου  με αποτέλεσμα  να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιο Χατζημάρκο μετά από εισήγηση του Έπαρχου , ελευθερώνοντας έτσι κονδύλια της Πολιτικής Προστασίας  για να γίνουν άμεσα όποιες διορθωτικές επεμβάσεις απαιτούνται .

Ο Έπαρχος μαζί με τον κ. Κούρτη από  σήμερα το πρωί   περιοδεύουν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Καρπάθου      προκειμένου να γίνει καταγραφεί των ζημιών   και στη συνέχεια  να  προχωρήσουν οι διαδικασίες για την άμεση αποκατάσταση τους.  Τέλος ο κύριος Έπαρχος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιο Χατζημάρκο τον οποίο ενημερώνει συνεχώς για την επικρατούσα κατάσταση .

 Από το Γραφείο Τύπου του Επαρχείου

Πηγή: Π.Ε. Καρπάθου-Κάσου/Δ.Τ. Αρ. πρωτ. 500

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Ανταποκρίσεις από την Κάρπαθο, Οι συνεργάτες μας, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.