Επίσκεψη του Επάρχου στην Κάσο

Κάρπαθος, 03.04.2019  

Το νησί της Κάσου επισκέφθηκε την Τρίτη 2 Απριλίου 2019 ο έπαρχος Καρπάθου – Ηρωικής νήσου Κάσου κ. Γιάννης Μηνατσής,συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο του τμήματος Μελετών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Κούρτη. Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο του νησιού παρουσία της δημάρχου Ηρωικής Νήσου Κάσου κ. Μαίρης Τσανάκη , του αντιδημάρχου κ . Γιάννη Νικολάου, της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κας Λαμπρινής Γενειάδου των δημοτικών συμβούλων  Λ. Δημητρίου, Δ.Φραγκούλη και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου.

Ο έπαρχος  και ο κ . Κούρτης ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες  για την απόφαση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου να κηρύξει το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης  και για την εντολή του να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές από τη θεομηνία.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην άμεση παρέμβαση που έγινε από τους εργολάβους με μηχανήματα για την αποκατάσταση των ζημιών μέσω της Πολιτικής Προστασίας και αμέσως μετά, συνοδευόμενος από τον κ. Κούρτη και δημοτικούς συμβούλους και τον υπεύθυνο ύδρευσης του Δήμου κ. Κυριάκο Ζάγορα, επισκέφτηκαν το κτήριο του Γυμνασίου – Λυκείου της Κάσου, το ρέμα « Σκυλλά», τη δεξαμενή νερού του δήμου  η οποία υπέστη ελαφρά καθίζηση, όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο, την παραλία «Χέλατρος» τους αγροτικούς δρόμους και το σφαγείο του νησιού.

Από τον κ. Κούρτη δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες στα συνεργεία που δουλεύουν για την αποκατάσταση των ζημιών και έγινε ιεράρχηση των παρεμβάσεων με προτεραιότητα στα  πλέον  επικίνδυνα σημεία. Η δήμαρχος Κάσου κ. Μαίρη Τσανάκη ευχαρίστησε τον κ. έπαρχο για την άμεση παρέμβαση των συνεργείων και είναι σε άμεση επικοινωνία για τον συντονισμό των περαιτέρω  ενεργειών και παρεμβάσεων .

Τέλος ο κ. έπαρχος ενημέρωσε την κυρία δήμαρχο ότι με απόφαση του περιφερειάρχη διατέθηκαν και προϋπολογίστηκαν στο τεχνικό πρόγραμμα της περιφέρειας  200.000 ευρώ  για την εκπόνηση  μελέτης  για το ρέμα «Σκυλλά» και 200.000 ευρώ για τη μελέτη του κτηρίου του Γυμνασίου –Λυκείου της Κάσου.

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Κάσου έχει τη δυνατότητα να αναθέσει  σε ιδιωτικές εταιρίες  ή σε  εταιρίες του δημοσίου  την εκπόνηση των μελετών  και να τις χρηματοδοτήσει  από τα συγκεκριμένα κονδύλια.

Πηγή: Π.Ε. Καρπάθου-Κάσου/ Δ.Τ. Αρ. Πρωτ. :  ΔΥ

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Ανταποκρίσεις από την Κάρπαθο, Αναδημοσιεύσεις, Οι συνεργάτες μας, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.