Σχετικά με τη Δημοτική Βοβλιοθήκη«ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΥΡΗΣ»

 Κάσος, 04-04-2019

Από το 2014 με την ανάληψη των καθηκόντων της η Δημοτική αρχή, δίνοντας προτεραιότητα στον πολιτισμό αλλά και στην καθημερινότητα των μονίμων κατοίκων της Κάσου, σεβόμενη την ιστορία και την προσφορά επιφανών Κασιωτών, έδωσε και κέρδισε τη μάχη της Βιβλιοθήκης .

  • Αρχικά με την αποπεράτωση των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης του κτιρίου
  • καταγραφής των βιβλίων
  • συντήρησης και αποκατάστασης του εσωτερικού χώρου
  • προμήθειας εξοπλισμού και ηλεκτρονικών μέσων

Μέσα σε δύο χρόνια κατάφερε ο χώρος αυτός να είναι πραγματικά ένας χώρος Πολιτισμού και γνώσης

Επί του παρόντος στη Δημοτική Βιβλιοθήκη «Νικόλαος Μαυρής» λειτουργεί

  • Η Λέσχη Ανάγνωσης
  • Η Δημοτική Χορωδία
  • Διοργανώνονται εκδηλώσεις και ομιλίες υψηλού επιπέδου
  • Απευθείας μεταδόσεις από το Εθνικό θέατρο σε συνεργασία με το κανάλι της Βουλής

Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρωικής Νήσου Κάσου, ο οποίος έχει και την αποκλειστική ευθύνη της Βιβλιοθήκης και την ξεκάθαρη άποψη και υποχρέωση να πραγματοποιούνται ΔΩΡΕΑΝ και φυσικά οι δαπάνες όλων των δράσεων  καλύπτονται αποκλειστικά και μόνο από το Δήμο Ηρωικής Νήσου Κάσου

Ο πολιτισμός ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ούτε χρήζει ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κατοίκου της Κάσου, και υποχρέωση της εκάστοτε Δημοτικής αρχής  να προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ  χώρους πολιτισμού και δραστηριοτήτων στους κατοίκους της

Πρόσφατες δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφερόμενες στη λειτουργία της Βιβλιοθήκης είναι αυθαίρετες και αποτελούν προσωπικές απόψεις του συντάκτη της ανάρτησης.

Καλό και φρόνιμο είναι, προτάσεις και απόψεις να κατατίθενται προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο,το οποίο είναι στη διάθεση κάθε πολίτη, κάθε στιγμή κι έχει την αρμοδιότητα να εξετάζει κάθε αίτημα και πρόταση.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΑΣΟΥ

Πηγή: Δήμος Ηρωικής Νήσου Κάσου/Δ.Τ.

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Ανταποκρίσεις από την Κάσο, Αναδημοσιεύσεις, Οι συνεργάτες μας, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.