Ημέρες Θάλασσας στον Πειραιά, απολογισμός-προβληματισμός

Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων συμμετείχε στις εκδηλώσεις «ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ», που διοργάνωσε ο Δήμος του Πειραιά από 3 έως και 12 Μαΐου, προβάλλοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πολιτιστική παράδοση της Δωδεκανήσου και παράλληλα με την διοργάνωση εσπερίδας για τον Αλιευτικό Τουρισμό,  εκδήλωση, που  μόνο οφέλη μπορεί να προσφέρει στην τόνωση του πρωτογενή τομέα και ειδικότερα της τουριστικής κίνησης στα νησιά μας, εν όψει και της καλοκαιρινής περιόδου.

Η εσπερίδα για τον Αλιευτικό Τουρισμό διοργανώθηκε υπό την αιγίδα των Υπουργείων Νησιωτικής Πολιτικής και Αγροτικής Ανάπτυξης

Έγιναν δύο πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες από τον κ. Γιώργο Λουρδή, συνιδρυτής της Πλατφόρμας: Ταξίδια Ψαρέματος και από τον κ. Δημήτριο Προκοπίου για το  Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα INTEREG «TOURISMED»  με θέμα τον αλιευτικό τουρισμό. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχαν οι:

– Κατερίνα Βουρεξάκη, αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων, υποψήφια βουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ Α΄ Πειραιά.  Νίκος Δελαγραμμάτικας,  Δημοσιογράφος, υποψήφιος. Δημοτικός σύμβουλος Πειραιά

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να υστερήσει η Δωδεκάνησος από την παρουσίαση μουσικοχορευτικών συγκροτημάτων. Από τα δώδεκα συνολικά συγκροτήματα, που παρουσιάστηκαν στο Βεάκειο Θέατρο, το Σάββατο 11 Μαΐου, τα τρία ήταν το Λέρικο, το Καστελλοριζιακό και το Πανδωδεκανησιακό! Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη των χορευτικών και ιδιαίτερα στους χοροδιδασκάλους

Θερμές ευχαριστίες αποστέλλουμε στην εταιρεία ΒΑΠ ΚΟΥΓΙΟΣ ΑΒΕΕ, που πάντοτε ανταποκρίνεται σε κάθε μας εκδήλωση με  προσφορά αναψυκτικών και μπύρας.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους συμπατριώτες της παροικίας μας, με την πολύτιμη συνδρομή των οποίων, η Δωδεκάνησος κράτησε ακόμη μια φορά ψηλά τη σημαία της.

Ελπίζουμε σε προσεχείς εκδηλώσεις μας, να έχουμε και κάποια συνδρομή από τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Δωδεκανήσου, αφού όλοι αγωνιζόμαστε  για την προβολή των νησιών μας, με ανιδιοτέλεια.

Φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις στην ιστοσελίδα μας,  www.omospondia12.com

Πηγή.Ο.Δ.Σ. Α-Π/Δ.Τ.

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Οι συνεργάτες μας, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.