Οριστική έγκριση της σφαγειοτεχνικής εγκατάστασης του Δημοτικού Σφαγείου Κάσου

Ρόδος, 19 Ιουνίου 2019

Εγκρίθηκε οριστικά από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η σφαγειοτεχνική εγκατάσταση του Δημοτικού Σφαγείου Κάσου, δυναμικότητας 100 τόνων κρέατος ανά έτος, η οποία βρίσκεται στον Άγιο Παντελεήμονα του Δήμου Κάσου της Περιφερειακής Ενότητας Καρπάθου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για παραγωγή και εμπορία κρεάτων στην Ενιαία Αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και για εξαγωγές προς Τρίτες Χώρες.

Για το θέμα ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 «Η προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου για τον εκσυγχρονισμό και την οριστική αδειοδότηση των ασφαγείων στα νησιά που βρίσκονται στην περιοχή ευθύνης της, είναι διαρκής.

 Με την παρούσα απόφαση ολοκληρώνεται πλέον και το θέμα που απασχολούσε όλο αυτόν τον καιρό τους κτηνοτρόφους της ηρωϊκής Κάσου, που έχουν πια την δυνατότητα να μπορούν να εξάγουν τα προϊόντα τους, στην Ελλάδα, στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και σε Τρίτες Χώρες.

Αυτή η εξέλιξη, μας ικανοποιεί ως Περιφερειακής Αρχή αφού ακόμη ένα νησί αποκτά μία υποδομή, απαραίτητη για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και της αγοράς».

 (επισυνάπτεται η απόφαση)

Πηγή> ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ-ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ-ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ & ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ/ Δ.Τ. 


About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Ανταποκρίσεις από τη Ρόδο, Αναδημοσιεύσεις, Οι συνεργάτες μας, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.