Δυσάρεστα νέα στην κασιώτικη παροικία της Αθήνας και στο νησί. ‘Έφυγε ο Αντώνης Ν. Ζούλης

Χθες μάθαμε στο νησί ότι ο καλός μας συμπατριώτης Αντώνης Ζούλης δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας.

Ο Αντώνης Ζούλης ήταν γιός του Νικολάου Ζούλη και της Μαριγούλας Αντ. Καραγιαννάκη. Γεννήθηκε το 1953 στη Νέα Υόρκη, την πόλη των ΗΠΑ όπου οι γονείς του είχαν μεταναστεύσει εκεί από το νησί.

Ο Αντώνης όπως και ο μεγαλύτερος αδελφός του Μιχάλης αλλά και ο μικρότερος ο Γιώργος, εγκατέλειψαν την Αμερική και εγκαταστάθηκαν στην Κάσο, προκειμένου να φοιτήσουν στο δημοτικό και αργότερα γυμνάσιο – λύκειο του νησιού.

Ο Αντώνης όταν αποφοίτησε από το Λύκειο της Κάσου, ακολούθησε θεατρικές σπουδές στη Νέα Υόρκη, πρόσθετα εκπαιδεύτηκε και στην Γιόγκα. Μία φυσική, νοητική και ψυχική πρακτική μαθητεία, η οποία προέρχεται από την Ινδία, και μελετά μεταξύ άλλων τη χρήση της συμπληρωματικής θεραπείας του καρκίνου, της σχιζοφρένειας, του άσθματος και των καρδιακών ασθενειών…Τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών βέβαια, είναι ανάμεικτα και ασαφή. Ειδικότερα οι μελέτες για τον καρκίνο δεν προτείνουν σαφή και ενίοτε καμία αποτελεσματικότητα. Σε άλλες περιπτώσεις αναφέρεται ότι η γιόγκα μπορεί να μειώσει τους παράγοντες κινδύνου και να ενισχύσει τον ασθενή στην ψυχολογική διαδικασία επούλωσης.

Ο Αντώνης στην Αθήνα, όπου διέμενε, εργαζόταν ως δάσκαλος γιόγκα. Σε όλα αυτά τα χρόνια της ζωής του κράτησε μια ξεχωριστή ήρεμη στάση απέναντι στα πράγματα της ζωής. Ήταν κοινωνικός και πολύ αγαπητός στους συμπατριώτες του, και κάθε καλοκαίρι επισκέπτονταν την πατρίδα του, κάνοντας εκεί τις διακοπές του.

Παρά του ότι ήταν πολύ προσεκτικός σε θέματα διατροφής, τους τελευταίους μήνες άρχισε να τον απασχολεί η υγεία του. Δυστυχώς η κακιά αρρώστια της εποχής, όπως τη χαρακτηρίζουμε για την οποία δύσκολα γλυτώνει κάποιος, πρόσβαλε και τον Αντώνη.

Σήμερα η μικρή Κάσος, έχασε έναν αλτρουιστή. Έναν νέον άνθρωπο, με αρετές και ευαισθησία, ο οποίος με τη στάση ζωής του, το απέδειξε όταν ζούσε…

Αγαπητέ Αντώνη, αυτά τα λίγα λόγια από έναν φίλο σου. Σε ευχαριστώ άλλη μια φορά για τις πληροφορίες και τις φωτογραφίες που μου δάνεισες όταν έγραφα το βιβλίο μου για τους «Κασιώτες στην Αμερική και τον Καναδά (1899-2004)». Η αθηναϊκή γη που σήμερα θα σε σκεπάσει, το χώμα της να είναι  αφράτο και δροσερό.

Η Νέα «Φωνή της Κάσο» απευθύνει στους συγγενείς σου, Θερμά Συλλυπητήρια.

Μιχάλης Κ. Σκουλιός

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, ΜΟΡΦΕΣ, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.