Η συναυλία των «Αφούσηδων» στην Κάσο

Οι ¨Αφούσηδες» σε δράση…

Χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε στην πλατεία  των Ηρώων η πρώτη για φέτος το καλοκαίρι συναυλία του συγκροτήματος των «Αφούσηδων»  με την ευγενική χορηγία του δήμου της Ηρωικής Νήσου Κάσου.

Μια και ο κύριος συντελεστής του συγκροτήματος τυγχάνει να είναι Κασιώτης, ο Καίσαρας Κίκης, μας προσκάλεσε σε ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι. Συνοδοιπόροι του, ο Μάριος Ποδάρας στο βιολί, ο Γιώργος Καλλιφατίδης στην κιθάρα και ο Δάνης Κουμαρτζής στο κόντρα μπάσο.

Η μουσική περιπλάνηση του Καίσαρα τραγούδι-λαούτο, ξεκίνησε με επεξεργασμένα παραδοσιακά τραγούδια της Κάσου, της Χάλκης και άλλων νησιών και επεκτάθηκε σε άλλες μουσικές εκτελέσεις, με το δικό τους φυσικά «ροκ» τρόπο ενορχήστρωσης, αγαπημένων τραγουδιών από την έντεχνη ελληνική μουσική σκηνή, που την υποστήριξαν επάξια οι υπόλοιποι ταλαντούχοι μουσικοί του συγκροτήματος.

Εν κατακλείδι, θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την ιδιαίτερη αυτή συναυλία των «Αφούσηδων» αξιόλογη. Ευρεία η γκάμα των τραγουδιών τους που ακούστηκαν, γεμάτα ενέργεια, νοσταλγικά συναισθήματα, και το πλήθος που παρευρέθηκε δίκαια συχνά  τους χειροκροτούσε ενθουσιασμένο.

Συγχαρητήρια στους «Αφούσηδες», από εδώ και πέρα στο βιογραφικό πέρασμά τους θα αναφέρουν αναμφίβολα και τη μικρή πατρίδα του Καίσαρα, ο οποίος διδάχτηκε τα πρώτα μουσικά παραδοσιακά ακούσματα από την οικογένειά του σε τούτο το ακριτικό νησί.

     Μιχάλης Κ. Σκουλιός

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Από καλλιτεχνική άποψη..., Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Ανταποκρίσεις από την Κάσο, Μουσική, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.