Δυσάρεστα νέα στην κασιώτικη παροικία της Αθήνας και στο νησί. Έφυγε η Λίλη Μιχ. Φιλίππου

Αυτή την εποχή ενημερώσουν την εφημερίδα μας συνεχώς με δυσάρεστα νέα. Σήμερα μας πληροφόρησαν ότι η καλή μας φίλη και συμπατριώτισσά μας, η Λίλη Φιλίππου δε βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας.

Η Λίλη ήταν η μεγαλύτερη κόρη του αείμνηστου Μιχάλη Γ. Φιλίππου και της καλής μας συνεργάτιδας μεταφράστριας και συγγραφέως, Μάρως Σωτηροπούλου. Η Λίλη γεννήθηκε στην Αίγυπτο όπως και η μικρότερη αδελφή της η Σελίνα. Μετά την αναχώρηση της οικογένειας τους από την Αίγυπτο εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα, όπου εκεί τέλειωσαν το Λύκειο. Η Λίλη εισήχθη στη Νομική Σχολή Αθηνών και όταν περάτωσε τις σπουδές της, ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη δικηγορία.

Ακολουθεί ο γάμος της και η γέννηση των δύο δίδυμων παιδιών της, του Μιχάλη και της Εύης, που σήμερα σπουδάζουν σε Πανεπιστημιακές Σχολές των Αθηνών.

Η Λίλη ήταν αξιόλογος άνθρωπος, συμμετείχε πάντα στα κασιώτικα δρώμενα και επισκεπτόταν συχνά με την μητέρα της, τα παιδιά της και την αδελφή της, τα καλοκαίρια το αγαπημένο της νησί.  Αγαπούσε το σπίτι της στην Αγία Μαρίνα και το φρόντιζε μέχρι τέλους. Όμως, ήταν άτυχη με την υγεία της. Παρά την αισιοδοξία της, η τελευταία περίοδος νοσηλείας της ήταν η πιο δοκιμαστική.

Η κηδεία της Λίλης  θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1η Αυγούστου από τον νεκροταφείο Ζωγράφου Αθηνών στις 10:30.

Η Νέα «Φωνή της Κάσου» εκφράζει Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της.  Η κασιώτικη παροικία της Αθήνας θα στερηθεί μια σημαντική συμπατριώτισσα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τη σκεπάσει. Λίλη, πάντα θα σε θυμόμαστε, πολύ θα μας λείψεις…

Μιχάλης Κ. Σκουλιός

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Κοινωνικά, ΜΟΡΦΕΣ, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.