Η συναυλία του Δ. Παπαδημητρίου στο λιμανάκι της «Μπούκας»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 9ης  Αυγ. η συναυλία του συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου στο λιμανάκι της «Μπούκας».

Ως γνωστό ο Δημήτρης Παπαδημητρίου γεννήθηκε στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. Γονείς του είναι ο Στέλιος Παπαδημητρίου, ο οποίος υπήρξε το δεξί χέρι του Αριστοτέλη Ωνάση, και η Αλεξάνδρα Παπαδημητρίου. Αδελφός του είναι ο Αντώνης Παπαδημητρίου, πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση. Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου μεγάλωσε  στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και έζησε εκεί μέχρι τα επτά του χρόνια.

Τo 1976, μπαίνοντας στη Νομική Αθηνών, συμμετείχε ως συνθέτης σε παραστάσεις του θεατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Μάνος Χατζιδάκις άκουσε μουσική του και τον παρότρυνε να αφοσιωθεί σε αυτήν την τέχνη.

Ο Δ. Παπαδημητρίου ασχολούμενος με τη μουσική σύνθεση έλαβε δεκάδες διεθνή και ελληνικά βραβεία μουσικής και έχει χαρακτηριστεί ως επάξιος συνεχιστής της παράδοσης των μεγάλων Ελλήνων συνθετών. Θεωρείται από πολλούς ο σύγχρονος εκφραστής της μελοποιημένης ποίησης και του λόγιου ελληνικού τραγουδιού. Σπουδαίες συνεργασίες του, όπως με τον Μιχάλη Κακογιάννη και με ερμηνευτές όπως τη Φωτεινή Δάρρα, την Ελευθερία Αρβανιτάκη και τον αείμνηστο Δημήτρη Μητροπάνο συνέτειναν να κατακτήσει το σεβασμό και την αγάπη του κοινού.

Είναι η δεύτερη φορά που Δ. Παπαδημητρίου επισκέπτεται το νησί μας. Έργα του από το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και το θέατρο ερμήνευσαν με εξαιρετική επιτυχία η Βερόνικα Δαβάκη,  ο Πάνος Παπαϊωάννου και ο Γιώργος Φλωράκης.

Μιχάλης Κ. Σκουλιός

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Από καλλιτεχνική άποψη..., Ανταποκρίσεις από την Κάσο, Μουσική, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις, VIDEO. Bookmark the permalink.