Δ.Τ. ομάδας πρωτοβουλίας για την ίδρυση «Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ολύμπου-Διαφανείου Καρπάθου «Πόρθμειος Ποσειδών»

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στην Όλυμπο της Καρπάθου το Σάββατο 10/8/2019 η προγραμματισμένη σύναξη των τουριστικών επιχειρηματιών της περιοχής της Κοινότητας Ολύμπου του Δήμου Καρπάθου που σκοπό είχε την ίδρυση “Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ολύμπου-Διαφανίου Καρπάθου”. Την πρωτοβουλία της πρωτοποριακής αυτής δράσης ανέλαβε ομάδα πέντε προσώπων από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αποτελείτο από τους:

Γιώργο Ηλ. Ζωγραφίδη, πρώην Γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, Νίκο Κων. Νταή, Νεοεκλεγμένο Δημοτικό Σύμβουλο Καρπάθου στη Δημοτική Ενότητα Ολύμπου, Κομνηνό Γεωρ. Σακέλλη, Νεοεκλεγμένο Δημοτικό Σύμβουλο Καρπάθου στη Δημοτική Ενότητα Ολύμπου, Ηλία Βασ. Παπαηλία, Νεοεκλεγμένο Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Ολύμπου του Δήμου Καρπάθου και Γιώργο Νικ. Τσαμπανάκη, πρώην Πρόεδρο του Πολιτισμικού Οργανισμού Ολύμπου Καρπάθου (Π.ΟΡ.Ο.Κ.).

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Κοινοτικού Μεγάρου Ολύμπου Καρπάθου, παραβρέθηκαν οι νεοεκλεγμένες αυτοδιοικητικές αρχές του τόπου, ο πρώην Κοινοτάρχης Ολύμπου Καρπάθου Νίκος Κανάκης, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας των Απανταχού Ολυμπιτών Καρπάθου (Πειραιά) “Η ΔΗΜΗΤΡΑ” Γιώργος Ν. Διακογεωργίου,  ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Ολυμπιτών Ρόδου “Η ΒΡΥΚΟΥΣ” Νίκος Γ. Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού-Αναπτυξιακού Συλλόγου Ολύμπου Καρπάθου “Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΟΥ” Γιάννης Χατζηβασίλης, οι οποίοι και απηύθυναν χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους. Χαιρετιστήριο μήνυμα απέστειλε και ο Κοσμήτορας της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Υψηλάντης.

Στη σύναξη, τις εργασίες της οποίας διηύθυνε ο Γιώργος Ηλ. Ζωγραφίδης, συμμετείχε μεγάλος αριθμός τοπικών επιχειρηματιών και δεκάδες Ολυμπιτών, μονίμων κατοίκων και αποδήμων. Η κεντρική εισήγηση της εκδήλωσης ανατέθηκε στον Γιώργο Νικ. Τσαμπανάκη, ο οποίος επιχειρηματολόγησε εν εκτάσει για τη σκοπιμότητα της ίδρυσης ενός τέτοιου φορέα. Εν συνεχεία τον λόγο πήραν πολλοί επιχειρηματίες κι ανάμεσά τους η φιλόλογος-ξενοδόχος Ευγενία Νταή -Σακέλλη.

Την ιδρυτική διακήρυξη του “Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ολύμπου-Διαφανίου Καρπάθου “ΠΟΡΘΜΕΙΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ”” προσυπέγραψαν πενήντα-ένας (51) τουριστικοί επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε σειρά εξειδικευμένων τουριστικών δράσεων στην ευρύτερη περιφέρεια της Κοινότητας Ολύμπου του Δήμου Καρπάθου.

Η σύναξη των επιχειρηματιών εξέλεξε διά βοής την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του νεοϊδρυμένου φορέα η οποία συγκροτείται από τους:

Α.  Τακτικά Μέλη

  1. Καλλιόπη Ιωάννου Παυλίδου, ως Πρόεδρο
  2. Εμμανουήλ Νικολάου Ορφανό, ως Αντιπρόεδρο
  3. Μαρίνα Μιχαήλ Λεντάκη, ως Γραμματέα
  4. Ευαγγελία Εμμανουήλ Λιορεΐση, ως Ταμία
  5. Νικόλαο Φιλίππου Φιλιππάκη, ως Έφορο

Β.  Αναπληρωματικά Μέλη

  1. Καλλιόπη Γεωργίου Χαλκιά, ως Α΄ Αναπληρωματικό Μέλος,
  2. Μιχαήλ Βασιλείου Μπαλασκά, ως Β΄ Αναπληρωματικό Μέλος.

Την ευθύνη της σύνταξης και διεκπεραίωσης του υπό έγκρισιν καταστατικού του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων ανέλαβε αφιλοκερδώς ο δικηγόρος, Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ηλίας Γ. Ζωγραφίδης.

Η όλη εκδήλωση έκλεισε με την εισήγηση του ομογενούς πολιτικού μηχανικού Γιώργου Κομν. Παλαιού που είχε σαν θέμα της την αναστήλωση των ανεμομύλων της Ολύμπου και συνοδεύτηκε από την προβολή σχετικού video.

Πηγή> Ο.Π.Ίδρυσης / Δ.Τ.

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Ανταποκρίσεις από την Κάρπαθο, Οι συνεργάτες μας, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.