Η συναυλία των Αδελφών Κωνσταντίνου & Ματθαίου Τσαχουρίδη στο λιμανάκι της «Μπούκας» -VIDEO

Κάσος 21.8.2019

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου της Ηρωικής Νήσου Κάσου, πραγματοποιήθηκε  την Τρίτη 20 Αυγούστου το βράδυ η συναυλία των αδελφών Κωνσταντίνου και Ματθαίου Τσαχουρίδη, στην οποία συμμετείχε και η Carina Cross,  Λιβανέζα Αρμενικής καταγωγής.

Απρόσμενοι και ανατρεπτικοί όπως πάντα οι αδελφοί Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης,  ήρθαν για δεύτερη φορά στο νησί μας και γέμισαν την «Μπούκα» με «Μουσικές…δίχως σύνορα».

Ο Ματθαίος έχει βιωματική σχέση με τις λύρες, αυτό όμως δεν τον εμποδίζει να παίζει  άλλα  16 όργανα μέχρι στιγμής… Ωστόσο,  διαθέτει μια τόσο σπάνια και χαρακτηριστική μουσική φαντασία, και όπως λέει ο αδελφός του ο Κωνσταντίνος  «αν το δοξάρι του Μακούλη ήταν κουπί, θα είχαμε περάσει δύο φορές τον Ατλαντικό…

Ο Κωνσταντίνος πάλι, από  ηλικία επτά ετών ξεκίνησε να τραγουδάει και από τότε έως και σήμερα, η φωνή παραμένει το «όργανο» με το οποίο εκφράζει την αγάπη και τον σεβασμό του σε αυτό που υπηρετεί. Η αφοσίωσή του στη μουσική δεν άργησε να αναγνωριστεί.

Μουσικές λοιπόν από τον Θεοδωράκη μέχρι τον Verdi… Τον Pavarotti, τους έλληνες λαϊκούς και τους άλλους της ελληνικής και παραδοσιακής μουσικής, παγκόσμιες μουσικές επιτυχίες που άντεξαν στο χρόνο, ακούσαμε…

Βέβαια, εμείς θα μπορούσαμε να πούμε κι άλλα πολλά γι’ αυτούς τους δύο ταλαντούχους μουσικούς, όπως και για την Carina Cross, με τις λιβανέζικες και αρμένικες μελωδίες της, όπως και για τους εκλεκτούς μουσικούς που τους συνόδεψαν με τα όργανά  τους,  αλλά σταματάμε εδώ για να σας αφήσουμε να απολαύσετε την εξαίσια αυτή μουσική βραδιά, την οποία βιντεοσκοπήσαμε και σας την παρουσιάζουμε.

Υπόψη το Video είναι ψυχαγωγικό, και δεν έχει κερδοσκοπικό σκοπό.

Τα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιών ανήκουν αποκλειστικά στις εταιρείες, στους παραγωγούς και στους καλλιτεχνικούς δημιουργούς τους.

I do not own the rights of the songs or the images. No copyright intended. It’s only for entertainment – All rights belong to the producers.

Καλή διασκέδαση, όπου κι αν είστε.

Μιχάλης  Κ.  Σκουλιός

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Από καλλιτεχνική άποψη..., Ανταποκρίσεις από την Κάσο, Πρόλογος, Πολιτιστικές εκδηλώσεις, Σύντομες Ειδήσεις, VIDEO. Bookmark the permalink.