Δυσάρεστα νέα στην κασιώτικη παροικία της Σύρου. Έφυγε ο Γιώργος Κανάκης

Όπως μας πληροφόρησαν συμπατριώτες μας από το νησί της Σύρου, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο συμπατριώτης μας Γιώργος Κανάκης σε ηλικία 73 ετών. Ο Γιώργος ήταν  γιος της κασιώτισσας, Μαγκαφούλας Καλαβρέζου. Ο χαμός του έχει προκαλέσει θλίψη στην κοινωνία της Σύρου, καθώς ο Γιώργος Κανάκης ήταν μία από τις πιο γνωστές και αναγνωρίσιμες προσωπικότητες του νησιού με πολυσχιδή προσωπικότητα.

Ο Γιώργος σταδιοδρόμησε ως πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού. Αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να ασχοληθεί και με τον καλλιτεχνικό χώρο, μάλιστα είχε εξαιρετικό ταλέντο στη ζωγραφική. Έργα του φιλοξενήθηκαν σε εκθέσεις στη Σύρο, με ιδιαίτερα καλές κριτικές.

Ο Γιώργος Κανάκης αγαπούσε πολύ την ποιοτική μουσική, ήταν μέλος της χορωδίας του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου και τενόρος στον Μουσικό Όμιλο Σύρου.

Για αρκετά χρόνια υπήρξε πρόεδρος του Θεατρικού Ομίλου Σύρου  «Ο Απόλλων», ενώ, την τελευταία πενταετία ήταν μέλος της διοίκησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου.

Όπως προαναφέρθηκε, ο θάνατός του ήταν ξαφνικός, καθώς δεν αντιμετώπιζε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Νοσηλεύτηκε την Τετάρτη στο Νοσοκομείο Σύρου εξαιτίας κάποιου εγκεφαλικού προβλήματος, ωστόσο, η κατάστασή του παρουσίασε έντονη επιδείνωση και έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Η κηδεία του έγινε την Πέμπτη στις 4ης το απόγευμα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.

Η διαδικτυακή Νέα «Φωνή της Κάσου» εκφράζει Θερμά Συλλυπητήρια στη σύζυγο και στους οικείους του Γιώργου Κανάκη.

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, ΜΟΡΦΕΣ, Πρόλογος, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.