Ραφήνα: Το αδιαχώρητο στην Αγία Τριάδα, στο Κασιώτικο Πανηγύρι

Ραφήνα, 21.09.2019

Το αδιαχώρητο έγινε χθες στην Αγία Τριάδα Ραφήνας, στο Κασιώτικο Πανηγύρι που διοργάνωσαν οι Κασιώτες, υπό την αιγίδα του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, του ΔΟΠΑΠ, με τη συνδιοργάνωση του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Αγία Τριάδα» Ραφήνας, τη συμπαράσταση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι.Ν. Αγίας Τριάδας, του Δήμου Κάσου, του Συλλόγου των εν Ελλάδι Κασίων, της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών Πειραιώς.

Οι ετοιμασίες είχαν ξεκινήσει από νωρίς, ενώ πριν από το γλέντι προηγήθηκε Εσπερινός και Αρτοκλασία.

Στο πανηγύρι, ειδική θέση κατέχουν οι εθελοντές που πήραν μέρος σε όλη την προετοιμασία, στο μαγείρεμα, το κέρασμα, την ανθρώπινη αλυσίδα του σερβιρίσματος, σύμφωνα με το τελετουργικό του γλεντιού.

Ο αρχιμάγειρας, οι μουσικοί και οι γλεντιστάδες, γνήσιοι Κασιώτες λυράρηδες και μαντιναδόροι μετέφεραν την ιδεολογία του γλεντιού σε όλους τους συνδαιτυμόνες και χορευτές με παραδοσιακές φορεσιές από το Σύλλογο των εν Ελλάδι Κασίων, και άνοιξαν το χορό και έδωσαν το έναυσμα για τους κασιώτικους σκοπούς.

Πηγή: iRafina.gr

About mkskoulios

Editor, researcher, writer
This entry was posted in Αγγελίες-Ανακοινώσεις-Δελτία Τύπου- Προσκλήσεις, Αναδημοσιεύσεις, Πολιτιστικές εκδηλώσεις, Σύντομες Ειδήσεις. Bookmark the permalink.